Policijsko vikend izvješće

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su ukupno četiri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te tri  teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

 • U četvrtak, 14. prosinca tijekom dana u Žabniku, Ribičkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U petak, 15. prosinca u večernjim satima u Murskom Središću, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ukrao nekoliko ručnih satova i oštetio prijenosno računalo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U nedjelju, 17. prosinca u večernjim satima u Hlapičini nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit, nekoliko ručnih satova i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

U četvrtak, 14. prosinca oko 20 minuta prije ponoći u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka prilikom ophodnje gradom policijski službenici Policijske postaje Čakovec na napuštenoj poslovnoj zgradi uočili su požar.        Na mjesto događa izašli su vatrogasci koji su požar ugasili.

U petak, 15. prosinca u jutarnjim satima policijski službenici zajedno Inspektoricom za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske izvršili su očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

U požaru zgrade došlo je do začađenja zidova i stropa te nagorijevanja podova.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 85-godišnja pješakinja i 21-godišnji vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
 • nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
 • ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,30 grama po kilogramu utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača bicikla koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 16. prosinca u Prelogu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“   

Između 11. i 17. prosinca ove godine kroz redovnu službu policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i 142 ostala prekršaja:

Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):

 • od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – četiri prekršaja,
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
 • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – sedam prekršaja,
 • iznad 1,50 g/kg – pet prekršaja,

Tijekom akcije zabilježeno je 16 prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 12 s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 2,44 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 17. prosinca u popodnevnim satima u Ivanovcu, kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije 12 osoba podvrgnuto je ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

U noći s 16. na 17. prosinca (sa subote na nedjelju) od 22 do 5 sati, akcija se ciljano provodila u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

Tijekom ciljane akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i devet ostalih prekršaja:

Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):

 • od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – tri prekršaja,
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
 • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – dva prekršaja,
 • iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,93 grama po kilogramu, utvrđena je u subotu, 16. prosinca u večernjim satima u Nedelišću, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije četiri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

(Nenad Risek)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*