medjimurjepress@gmail.com

Policijsko vikend izvješće

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su ukupno četiri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te tri  teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

 • U četvrtak, 14. prosinca tijekom dana u Žabniku, Ribičkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U petak, 15. prosinca u večernjim satima u Murskom Središću, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ukrao nekoliko ručnih satova i oštetio prijenosno računalo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U nedjelju, 17. prosinca u večernjim satima u Hlapičini nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit, nekoliko ručnih satova i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

U četvrtak, 14. prosinca oko 20 minuta prije ponoći u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka prilikom ophodnje gradom policijski službenici Policijske postaje Čakovec na napuštenoj poslovnoj zgradi uočili su požar.        Na mjesto događa izašli su vatrogasci koji su požar ugasili.

U petak, 15. prosinca u jutarnjim satima policijski službenici zajedno Inspektoricom za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske izvršili su očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

U požaru zgrade došlo je do začađenja zidova i stropa te nagorijevanja podova.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 85-godišnja pješakinja i 21-godišnji vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
 • nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
 • ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,30 grama po kilogramu utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača bicikla koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 16. prosinca u Prelogu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“   

Između 11. i 17. prosinca ove godine kroz redovnu službu policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i 142 ostala prekršaja:

Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):

 • od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – četiri prekršaja,
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
 • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – sedam prekršaja,
 • iznad 1,50 g/kg – pet prekršaja,

Tijekom akcije zabilježeno je 16 prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 12 s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 2,44 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 17. prosinca u popodnevnim satima u Ivanovcu, kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije 12 osoba podvrgnuto je ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

U noći s 16. na 17. prosinca (sa subote na nedjelju) od 22 do 5 sati, akcija se ciljano provodila u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

Tijekom ciljane akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i devet ostalih prekršaja:

Prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola (rezime):

 • od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – tri prekršaja,
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
 • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – dva prekršaja,
 • iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,93 grama po kilogramu, utvrđena je u subotu, 16. prosinca u večernjim satima u Nedelišću, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije četiri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

(Nenad Risek)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*