Policijsko vikend izvješće

Za dane vikenda, 12., 13. i 14. siječnja 2018. godine.

RAZBOJNIŠTVA 

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela razbojništva, i to:

 • U petak, 12. siječnja oko 16.30 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj ušao je u privatnu trgovinu gdje je odgurnuo zaposlenicu te ukrao jedan osvježivač prostora i pobjegao iz trgovine.

U događaju zaposlenica nije zadobila ozlijede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kaznio djelo počinio 19-godišnjak s područja Općine Pribislavec te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U subotu, 13. siječnja oko 17.50 sati u Murskom Središću, na Trgu bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj ušao je u mjenjačnicu gdje je uz prijetnju oružjem od zaposlenica zatražio novac. Nakon što mu je novac predan počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju zaposlenice nisu zadobile ozlijede, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno po zaprimanju odštetnog zahtijeva.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu medjimurska@policija.hr, putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno. 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno osam krađa od čega šest u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te tri  teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Između 11. i 12. siječnja u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u poslovni objekat gdje je u nekoliko prostorija ispremetao stvari i ukrao više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu, 14. siječnja, u Domašincu, Vrtnoj ulici, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao ručni sati i razni nakit vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. 

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI  

U petak, 13. siječnja u jutarnjim satima u Murskom Središću, na parkiralištu ispred trgovine u Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključanu Opel Corsu, u kojoj se u kontakt bravi nalazio ključ.

Istog dana oko podneva policijski službenici Interventne jedinice policije na poljskom putu nedaleko Hlapičine pronašli su ukradeno vozilo.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i pet s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđeno troje vozača osobnih automobila, i to 76, 65 i 29-godišnjaci.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
 • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,
 • nepropisno uključivanje u promet – jedna prometna nesreća,
 • nalet na životinju – jedna prometna nesreća,
 • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća. Najveća, u količini od 2,05 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u nedjelju, 14. siječnja na lokalnoj cesti između Otoka i Preloga.

REZULTATI POJAČANIH AKTIVNOSTI U PROMETU 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 12. do 14. siječnja ove godine poduzimali su pojačane aktivnosti u prometu, kojom prilikom je kontrolirano 229 vozila i utvrđeno ukupno 44 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 22 prekršaja nepropisne brzine,
 • 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola
  • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – četiri prekršaja,
  • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – tri prekršaja,
  • iznad 1,50 g/kg – četiri prekršaja,
 • 11 ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 3,89 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 14. siječnja u ranim jutarnjim satima u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila. Također, kod ovog vozača utvrđeno je da je neovlašteno posjedovao cigaretu ispunjenu mješavinom duhana i marihuane ukupne težine 0,7 grama.

Prilikom provođenja pojačanih aktivnosti dvije osobe su uhićene, dok je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena jedna osoba.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*