medjimurjepress@gmail.com

Policijsko vikend izvješće

Dani vikenda, 12., 13. i 14. srpnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa od čega četiri krađe u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe. Izdvajamo krađu raznih kablova u Čakovcu:

Između 16. lipnja i 12. srpnja 2019. godine u Čakovcu, Trgu Republike, na gradilištu kod „Muzeja Međimurja Čakovec“, nepoznati počinitelj ukrao je oko tri kilometara raznih kablova, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Pribislavcu.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradao 24-godišnjak, dok je 12-godišnjak lakše, a 27-godišnjak teško ozlijeđen te jedna prometna nesreća u kojoj je 28-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija od 1,59 promila utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna sudionik lakše ozlijeđen. Prometna nesreće dogodila se u subotu, 13. srpnja oko 23:40 sati u Orehovici, Čakovečkoj ulici.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći smrtno stradao 24-godišnjak

Jučer (14. srpnja 2019.), dvadesetak minuta nakon ponoći na državnoj cesti između Štefanca i Čakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 24-godišnjak, dok je teško ozlijeđen 27-godišnjak, a lakše ozlijede zadobio je 12-godišnjak.

U lijevom zavoju u zanošenju došlo je do silaska kombija marke „Mercedes Sprinter“, čakovečkih registarskih oznaka, izvan kolnika udesno niz kosinu cestovnog jarka te potom udara bočnim dijelom vozila u drvo. Uslijed siline udara kombi se prevrnuo.

Vozilom hitne medicinske pomoći 12-godišnjak i 27-godišnjak prevezeni su u čakovečku bolnici te su zadržani na liječenju, dok je 24-godišnjak s područja općine Orehovica, nažalost preminuo na mjestu događaja.

O događaju je izvještena nadležna zamjenica državne odvjetnice koja je uz policijske službenika obavila očevid te je naložila obdukciju, kao i niz drugih potrebnih vještačenja.

Obdukcijom mrtvog tijela 24-godišnjaka na Odjelu patologije Županijske bolnice u Čakovcu utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

POŽARI I EKSPLOZIJE – DOPUNA INFORMACIJE

Utvrđen uzrok eksplozije u kojoj je smrtno stradao 41-godišnjak

Vještačenjem izuzetog požarnog krša i drugih tragova s mjesta eksplozije u zgradi „Zlatarskog doma“ u Donjem Vidovcu utvrđeno je kako je uzrok eksplozije zapaljenje i detonacija eksplozivne smjese para 2-metil-4,6-dinitro-o-Cresola i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem aluminijskih profila (okviri za postavljanje tzv. „KNAUF“ ploča). Prethodno navedena zapaljiva i eksplozivna tvar osnovna je komponenta insekticida KREOZAN, a koji je u nekoliko desetaka limenki bio smješten u prostoriji u kojoj su se obavljali radovi na obnovi objekta.

O rezultatima vještačenja izvješteno je nadležno državno odvjetništvo.

Kako smo već ranije izvijestili javnost u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo do eksplozije i požara unutar objekta u obnovi. Na žalost, tom prilikom smrtno je stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Požar izazvan eksplozijom ugasili su pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Donjeg Vidovca, Svete Marije, Donje Dubrave i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja prozorskog stakla lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Ujedno, oštećeno je i nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zgradu „Zlatarskog doma“.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*