Međimurje Press
Policija

Policijska uprava međimurska o događanjima 21. prosinca!

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Nedelišće – 21-godišnjak zatečen u posjedovanju droge

U ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine oko 22,22 sati u Nedelišću, Čakovečkoj ulici policijski službenici Policijske uprave međimurske pristupili su provjeri identiteta za dvije muške osobe, za koje je utvrđeno da se radi o 21 i 23-godišnjacima.
Prilikom postupanja 21-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao  dvije PVC vrećice ispunjene biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 54,9 grama.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge.

Policijski službenici drogu su oduzeli, dok će se protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog sudu u Čakovcu.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – oduzela prednost prolaska i izazvala prometnu nesreću

U utorak, 21. prosinca 2021. godine oko 8,50 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Ivana plemenitog Zajca i Vukovarske, dogodila se prometna nesreća u kojoj 56-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaza nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 54-godišnjakinja, a koji je u nastavku kretanja sišao izvan kolnika i udario u prometni znak.

Ozlijeđena 54-godišnja vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozljede okvalificirati naknadno.

INFORMACIJE

  • Međimurski policajci za Božić nagrađuju nesavjesnije vozače
  • Sutra, 23. prosinca 2021. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske će tijekom dana provesti tradicionalnu preventivnu akciju “Za Božić nagrađujemo najsavjesnije vozače”.

Tijekom akcije policijski službenici će na više lokacija na području Međimurske županije kontrolirati vozila i vozače, a pritom će najsavjesnijim uručiti prigodne poklone i promidžbene materijale Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Grada Čakovca.

Ujedno, tijekom akcije svim sudionicima u prometu uputit će apel o potrebi poštivanja prometnih propisa, a sve s ciljem njihove zaštite u prometu, poglavito onih najranjivijih skupina.

Ovakvim, prvenstveno preventivnim akcijama pozivaju se svi sudionici u prometu, poglavito vozači motornih vozila, na odgovorno i savjesno ponašanje te poštivanje svih prometnih propisa kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradalih osoba.

  • Policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli preventivnu akciju „Budi vidljiv, budi siguran“ 

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s Gradom Prelogom i Župom sv. Jakoba u Prelogu su u subotu, 18. prosinca 2021. godine u vremenu od 6,00 do 11,00 sati proveli preventivnu akciju „Budi vidljiv, budi siguran“. 

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

  • U Policijskoj upravi međimurskoj održan sportski susret u badmintonu

U utorak, 21. prosinca 2021. godine u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske održan je tradicionalni pojedinačni turnir zaposlenika Policijske uprave u badmintonu.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

  • U Donjem Vidovcu policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli su preventivne akcije „Mir i dobro“ i „Zajedno do veće sigurnosti“

U nedjelju, 19. prosinca 2021. godine od 14,00 do 16,00 sati u Donjem Vidovcu u sklopu održavanja manifestacije „Doček zlatomrazeva“ policijski službenici Policijske postaje Prelog uz korištenje Mobilnog preventivnog centra proveli su preventivne akcije „Mir i dobro“ i „Zajedno do veće sigurnosti“.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja