medjimurjepress@gmail.com

Poljski državljanin švercao signalne baklje preko granice

Dani vikenda, 29. i 30. lipnja te 1. srpnja 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom produljenog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je tri krađe od čega sve tri, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Tijekom noći s 29. na 30. lipnja (sa petka na subotu) u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobil, gdje je ukrao prijenosno računalo i druge tehničke uređaje, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Oduzela prednost prolaska

U petak, 29. lipnja oko 8 sati u Maloj Subotici na raskrižju ulica, Glavne, Alojzija Stepinca i braće Radić, vozačica teretnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, 26-godišnjakinja sa područja Varaždinske županije, krećući se kolnikom Ulice Alojzija Stepinca, dolaskom do raskrižja s Glavnom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, sa automobilom ušla u raskrižje – zadržavajući smjer kretanja, kojom prilikom je oduzela prednost prolaska teretnom automobilu mađarskih nacionalnih oznaka sa priključenom poluprikolicom, s kojim je, krećući se kolnikom Glavne ulice upravljao 43-godišnji vozač, državljanin Republike Mađarske, zbog čega je došlo do udara teretnog automobila varaždinskih registarskih oznaka u teretni automobil mađarskih nacionalnih oznaka.

Uslijed udara teretni automobil varaždinskih registarskih oznake je odbačen izvan kolnika u desnu stranu, gdje je došlo do udara u betonsku ogradu dvorišta.

Nakon prometne nesreće vozačica je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su okvalificirane lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

NEDOPUŠTENO PRENOŠENJE PREKO DRŽAVNE GRANICE ORUŽJA I STRELJIVA

Navijač posjedovao bangalke

U petak, 29. lipnja u 8,20 sati na Međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, autobusom poljskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 35-godišnji poljski državljanin.

U svezi prelaska navijača iz Poljske izvršen je pregled osobe, vozila i prtljage kojom prilikom je u ruksaku, a koji se nalazio u bunkeru autobusa pronađeno 40 komada signalnih baklji, a koje predmete je prenosio preko državne granice. Pronađeni predmeti su oduzeti, a 35-godišnjak je uhićen temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Poljski državljanin je predan na Prekršajni sud Čakovec, gdje je proveden prekršajni postupak uz novčanu kaznu.

Fotografija signalnih baklji se nalazi u privitku elektroničke pošte.

INFORMACIJE

Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile se ukupno četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lake tjelesne ozljede zadobili, vozačica teretnog automobila 26-godišnjakinja u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 29. lipnja oko 8 sati u Maloj Subotici, putnica u osobnom automobilu 60-godišnjakinja u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 1. srpnja oko 13,20 sati u Slemenicama i vozačica osobnog automobila 26-godišnjakinja u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 1. srpnja oko 17,40 sati u Murskom Središću te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača osobnog automobila 46-godišnjaka sa šireg područja općine Štrigova u koncentraciji od 2,82 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u Slemenicama, u nedjelju, 1. srpnja oko 13,20 sati.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*