Uz pomoć ukradenih kartica i pinova došao do par tisuća kuna

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet teških krađa i  tri krađe od kojih izdvajamo:

Teška krađa:

U nedjelju, 12. veljače u ranim jutarnjim satima u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, nepoznati  počinitelj  provalio  je  u  peradarnik  te  ukrao  više  desetaka  pilića  te  time  49-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Krađa i računalna prijevara:

U subotu, 11. veljače oko 14 sati u Palovcu, na parkiralištu ispred trgovine mješovitom robom u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj iz otključanog automobila otuđio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i pripadajućim PIN-ovima te novcem. Nakon krađe počinitelj je na bankomatu uz pomoć ukradenih kartica podigao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ovaj slučaj svakako je dobar povod da ponovno upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN-ove, kako bi izbjegli ovakve i slične situacije, odnosno omogućili kradljivcima da relativno jednostavan način podignu novac s njihovih računa.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKE KRAĐE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnjak sa šireg područja općine Podturen počinio dvije teške krađe. Naime, u noći s 19. na 20. prosinca prošle godine i u noći s 9. na 10. veljače ove godine u Belici, Ulici Matije Gupca, provalio je u dvije obiteljske kuće te ukrao razne prehrambene proizvode, radio prijemnik i novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće koje koristi osumnjičenik te je tom prilikom pronađen i privremeno oduzet dio ukradenih predmeta iz prve provale.

Uz kaznenu prijavu osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je teško ozlijeđeno dijete, pješak te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

neprilagođena brzina, pet prometnih nesreća,

– nepropisno pretjecanje, jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– nalet na životinju, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod sedam vozača osobnih automobila. Najveća koncentracija od 2,34 promila utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u subotu, 11. veljače oko 11 sati na prometnici između Novog Sela na Dravi i Šandorovca prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

PROMETNA NESREĆA

U petak, 10. veljače oko 18 sati u Slemenicama kod kbr. 39, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno dijete, pješak. Slovenski državljanin upravljajući osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u pješaka.

Nakon udara došlo je do podizanja pješaka na prednji poklopac motora, a zatim i odbacivanja na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđeno te je nakon pružene liječničke pomoći pušteno na kućnu njegu.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 27-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U trenutku kretanja kolnikom ozlijeđeni pješak nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Kako bi doprinijeli povećanju vlastite sigurnosti i pritom izbjegli da postanu žrtve prometnih nesreća, upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu u svojstvu pješaka da prilikom kretanja kolnikom koriste odjeću s reflektirajućim materijalima ili razne prilagođene dodatke odjeći, odnosno neke dodatne izvore svjetlosti. Time u značajnoj mjeri doprinose većoj uočljivosti.     

INFORMACIJA 

U četvrtak, 9. veljače policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske  proveli su aktivnosti iz akcije “Pješaci i vozači bicikla oprez!“. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 45  prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 14 prekršaja vezanih uz uporabu svjetala u prometu,

– tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

– dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

– dva prekršaja pješaka,

– dva prekršaja ne ustupanja prednosti prolaska,

– dva prekršaja tehničke neispravnosti,

– prekršaj nepropisne brzine,

– prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

– 18 ostalih prekršaja.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja tijekom akcije, 34 prekršaja počinili su pješaci i biciklisti.

(Radovan Gačal)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*