Međimurje Press
Policija

Ponovno krađa na benzinskoj postaji u Murskom Središću

Utorak, 14. travnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Mursko Središće – provala u benzinsku postaju

U ponedjeljak, 13. travnja 2020. godine u kasnim večernjim satima u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije benzinske postaje, odakle je ukrao razne vrste cigareta i alkoholnih pića.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva oštećenog trgovačkog društva iz Zagreba.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Nedaleko Kotoribe ukradena agrometeorološka stanica

U razdoblju od 9. do 14. travnja u poljskom predjelu zvanom „Ograd“, nedaleko Kotoribe, nepoznati počinitelj iz privatnog voćnjaka ukrao je agrometeorološku stanicu.

Materijalna šteta prema procjeni predstavnika oštećenog tijela državne uprave procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POZIV RADIJSKIM POSTAJAMA: Kampanja “Iza vrata”

Budimo partneri – kampanja  „Iza vrata“

Poštovani,

proglašeno stanje epidemije uzrokovane korona virusom i uvođenje niza promjena u našim svakodnevnim životima, u situacijama narušene obiteljske dinamike, može dovesti do nasilja, i to posebice prema ranjivim članovima obitelji, kao što su djeca, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom.

U takvim crnim scenarijima najnezaštićeniji su naši najmlađi, bilo da su neposredne žrtve ili promatrači nasilja u obitelji. Djeca intenzivno proživljavaju izloženost nasilju, opetovano pate, a ne mogu si pomoći, već trebaju našu zaštitu.

U to ime, ne smijemo dozvoliti da, unatoč sezoni zatvorenih vrata, nasilje ostane neprijavljeno, jer kada se nasilje prijavi, djetetu ima tko pomoći.

Ministarstvo unutarnjih poslova, policija, itekako su svjesni rizika i pojačane mogućnosti eskalacije nasilja iza zatvorenih vrata. Stoga smo zajedno s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i digitalnom agencijom Degordian krenuli u pro bono kampanju „Iza vrata“.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i policija kontinuirano rade na prevenciji nasilnih i zlostavljajućih događaja, koji uništavaju živote i brišu bezbrižnost s dječjih lica, no u ovim izvanrednim okolnostima socijalnog distanciranja i dugotrajnijeg boravka u svojim domovima, u tome trebamo  pomoć čitavog društva, građana, susjeda, poznanika, djetetove najbliže okoline i medija.

Nasilje u obitelji i nad djecom nije privatna stvar.

Odgovornost njegova sprječavanja leži na čitavoj zajednici i tiče se svih onih koji čuju i slute, a okreću glavu i šute.

Svaka dojava nasilja prevencija je ponavljanja i širenja nasilja. 

Emitiranjem radijskog spota kampanje „Iza vrata“ dajete hrabrost onima koji se ranije nisu mogli odlučiti prijaviti nasilje te postajemo partneri u zaštiti djece, otkrivanju i suzbijanju nasilja.

Kampanjom „Iza vrata“ želi se senzibilizirati svakog pojedinca na reakciju kada nasluti rizik i prijetnju sigurnosti djeteta ili drugog ranjivog člana obitelji, tako što će svoje sumnje dojaviti policiji.

Budimo partneri!

Potaknuti društvenom odgovornošću i empatijom svi sudionici ove kampanje, od strateško-kreativne digitalne agencije Degordian pa do Tarika Filipovića, u njenom stvaranju sudjelovali su pro bono, te i vas u ovom trenutku nužnosti društvene zaštite naših najmlađih i najranjivijih pozivamo da podržite ovu društveno važnu kampanju i pripremljeni radijski spot u sklopu svojih redovnih programa emitirate bez naplate.

Pozivamo vas da radijski spot preuzmete na poveznici file: https://we.tl/t-rHAuFDf6hq, te ga emitirate u svojim radio programima, kako bi se poruka odaslala što većem broju ljudi, potencijalnim pomagačima žrtvama nasilja iza zatvorenih vrata.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na društvenom doprinosu i na aktivnom sudjelovanju u zaštiti djece i ranjivih članova obitelji.

SVAKI POZIV MOŽE POMOĆI …

Prijavi nasilje, nazovi 192

#PRIJAVINASILJE


Kontakt osobe za medije:

  • Marina Mandić (Služba za odnose s javnošću MUP-a RH ) policija@mup.hr

  • Ella Selak Bagarić (Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba)

095 8758474 ella.selak@poliklinika-djeca.hr

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja