Međimurje Press
Policija

Poslovi prijave i odjave prebivališta građana

Srijeda, 25. ožujka 2020. godine

TEŠKA KRAĐA U POKUŠAJU

Strelec – nepoznati počinitelj provalio u Citroen, ali pritom nije ništa ukrao

Jučer, 25. ožujka 2020. godine nešto prije 21 sati u Strelcu, nepoznati počinitelj provalio je u Citroen C3, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 61-godišnjaka, a koji je bio parkiran na parkiralištu iza zgrade lokalnog mjesnog odbora.

Počinitelja tijekom provale uočio je 20-godišnji građanin te je pobjegao bez da je išta ukrao iz automobila.

Policija poduzima mjere traganja za počiniteljem.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VAŽNE OBAVIJESTI ZA GRAĐANE!

  1. Poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana

S obzirom na velik broj upita građana vezano uz rješavanje statusa prebivališta i boravišta, a u cilju dosljedne primjene Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te odluke ministra unutarnjih poslova o organizaciji rada Ministarstva unutarnjih poslova za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo građane da su poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta obustavljeni u svim policijskim upravama i postajama na području Republike Hrvatske do prestanka okolnosti izazvanih pandemijom.

  1. Obavijest građanima: Što je potrebno poduzeti ako je izgubljena prometna dozvola?

U slučajevima kada je izgubljena prometna dozvola, stanice za tehnički pregled nisu u mogućnosti izdati novu prometnu dozvolu bez da stranka prethodno prijavi gubitak prometne dozvole nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji na čijem je području dozvola izgubljena. Takva prijava policiji potrebna je zbog raspisivanja potrage za izgubljenom prometnom dozvolom.

Kako bi se strankama izišlo u susret u novo nastaloj situacijom vezano uz pandemiju koronavirusa omogućeno je da građani gubitak prometne dozvole prijave djelatnicima stanica za tehnički pregled. Pritom će dati kratku pisanu izjavu o gubitku, a zatim se ona u elektronskom obliku dostavlja nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji zbog raspisivanja potrage.

Na taj način omogućeno je građanima da na jednom mjestu obave poslove vezano uz gubitak prometne dozvole. Nakon zaprimanja obavijesti o gubitku prometne dozvole ustrojstvene jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, bez odlaganja evidentirat će takve slučajeve te potom obavijestiti stanicu za tehnički pregled da može stranci izdati novu prometnu dozvolu.

  1. Promjena radnog vremena upravnih poslova Policijske uprave međimurske

Obavještavamo građane kako je zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa te prilagodbe u organizaciji rada došlo do određenih promjena radnog vremena upravnih poslova svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske.

Do daljnjega upravni poslovi u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu te u Policijskoj postaji Prelog obavljaju poslove rada sa strankama samo u neodgodivim i neophodnim situacijama svakog radnog dana, konkretno u ponedjeljak, srijedu, četvrtak i petak) od 7.30 do 15 sati, dok je utorkom radno vrijeme od 9 do 16.30 sati.

Ujedno, do daljnjega ukida se rad upravnih poslova u Policijskoj postaji Mursko Središće. Stranke koje su dosad koristile usluge spomenute ustrojstvene jedinice mogu sve potrebne poslove obaviti u sjedištu Policijske uprave u Čakovcu, sukladno izmijenjenoj satnici.

Hvala na razumijevanju!

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja