Međimurje Press
Policija

Pošteni građanin pronašao prijenosno računalo, traži se vlasnik!

Utorak, 9. svibnja 2020. godine

KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

  1. Dvadeset i sedmogodišnjak osumnjičen za krađu električnim kablova na gradilištu stambene zgrade u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. godine u kasnim poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici hrvatskih branitelja, na prvom katu stambene zgrade u izgradnji, u razvodnim ormarima nekoliko stanova presjekao električne kablove te ih potom ukrao.

Prilikom uhićenja policijski službenici od 27-godišnjaka oduzeti su ukradene električne kablove.

Visina materijalne štete ukradenih električnih kablova prema odštetnom zahtjevu privatnog poduzeća iz Čakovca procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok se prouzročena šteta izvršenjem kaznenog djela (rezanjem kablova u razvodnim ormarima) procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prija nadležnom državnom odvjetništvu.

  1. Dvojica mladića osumnjičena za krađu skutera i bicikla iz garaže u Pribislavcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su 18-godišnjak s područja općine Pribislavec i 21-godišnjak s područja grada Đurđevca (Koprivničko-križevačka županija), počinili kazneno djelo krađe.

Sumnja se da u početkom lipnja ove godine u Pribislavcu, Ulici Vladimira Nazora, iz otključane garaže ukrali neregistrirani skuter Baotian i ženski bicikl.

Materijalna šteta prema izjavi 23-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni skuter te ga vratili vlasniku.

Protiv dvojice osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom držanom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

Pošteni građanin pronašao prijenosno računalo, traži se vlasnik!

Jučer, 9. lipnja 2020. godine u Čakovcu, nedaleko željezničke stanice Buzovec, pošteni građanin pronašao je ruksak s prijenosnim računalom, mobilnim stickovima i drugim predmetima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio ruksak da se javi u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu, Jakova Gotovca 7. 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja