Međimurje Press
Policija

Potjera za motociklistom!

TEŠKA KRAĐA

            Ženi pokušao ukrasti torbicu 

U ponedjeljak, 28. lipnja oko 15 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Mažuranića, do 66-godišnje žene koja je upravljala biciklom dotrčao je nepoznati mlađi muškarac i pokušao ukrasti njezinu torbicu te su oboje pali na tlo.

Žena nije ozlijeđena i nije nastupila materijalna šteta.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

           Motociklom neuspješno bježao policijskim službenicima 

U ponedjeljak, 28. lipnja u 22,40 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec uočio je motocikl marke “Yamaha” delničkih registarskih oznaka te se nepoznati vozač s putnikom odbio zaustaviti na posebne svjetlosno zvučne znakove s policijskog motocikla.

Nakon toga taj vozač nastavio je vožnju južnom obilaznicom grada Čakovca te kroz Štefanec, Malu Suboticu i Palovec, gdje se je na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca zaustavio.

S motocikla su sišli vozač i putnik te se dali u bijeg, ali su odmah uhvaćeni tako što je policijski službenik uz uporabu sredstava prisile uhitio vozača, dok je na mjesto zaustavljanja stigla i ophodnja Policijske postaje Čakovec, koji su uz uporabu sredstava prisile uhitili putnika.

Utvrđeno je da je vozač 27-godišnjak s područja općine Pribislavec i da nema upisanu potrebnu „A“ kategoriju za upravljanje motociklom. Za putnika je da se radi o maloljetniku s područja Međimurske županije.

Vozač motocikla je prilikom potjere na dva raskrižja prešao preko upaljenog crvenog svjetla na semaforima, dok je na jednom raskrižju drugom vozilu oduzeo prednost prolaska.

Motocikl je oduzet te je po vučnoj službi prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske, dok su vozaču izdani prekršajni nalozi.

Kazna za te prekršaje iznosi 32.700 kuna te zabranu upravljanja „A“ kategorijom u trajanju od 11 mjeseci i 18 negativnih prekršajnih bodova.

INFORMACIJE

  • Obavijest vozačima o mimohodu maturanata

Ovogodišnji mimohod maturanata srednjih škola Međimurske županije – „Coolijada 2021.“, održat će se u srijedu 30. lipnja 2021. godine ulicama Grada Čakovca.

Mimohod započinje u 11 sati te će biti osiguran po policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, a krenut će ispred Ekonomske i trgovačke škole te se nastavlja ulicama Vladimira Nazora – Otokara Keršovanija – Trg Eugena Kvaternika – Kralja Tomislava – Zrinskom-Frankopanskom – Vukovarskom – Športskom – Dr. Ivana Novaka i Vladimira Nazora gdje završava ispred  Ekonomske i trgovačke škole

Policijska uprava međimurska moli vozače da tijekom mimohoda maturanata  u prometu budu oprezni i imaju strpljenja te da se pridržavaju prometnih propisa kao i znakova koji će im biti upućeni od policijskih službenika.

  • Preventivnim aktivnostima u Međimurskoj županiji obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga u Kotoribi

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, u Međimurskoj županiji održano je 25. lipnja od 10 do 12 sati u  Kotoribi, zajedničkom terenskom akcijom Policijske uprave međimurske, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te školskih preventivnih programa.

           Više na poveznici   .

  • Provedene preventivne aktivnosti povodom „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga“ u Čakovcu 

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec (policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić te Milena Hergotić i Abel Šprajc)  zajedno s djelatnicama Podružnice Obiteljskog centra Čakovec u subotu, 26. lipnja od 9 do 10,30 sati u Čakovcu, Trg Republike proveli su preventivnu aktivnost povodom „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga“ u vidu info pulta.

Cilj preventivne akcije bio je upozoriti građane na raširenost i štetnost zlouporabe droga, veća vidljivost i prisutnost policije u lokalnoj zajednici  te prevencija sprječavanja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga.

Navedeni dan proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine s ciljem da se svjetska javnost upozori na rastući problem zlouporabe opojnih droga te osvijesti potreba uključivanja svih aktera u borbu kako na globalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Građanima su podijeljeni prigodni letci. 

  • Preventivna akcija „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“

U petak, 25. lipnja od 14 do 16 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, Ivica Štampar i Darko Šalamon proveli su preventivnu akciju „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“ kod dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Ulici Lavoslave Ružičke u Čakovcu.

           Više na poveznici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek                        

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja