medjimurjepress@gmail.com

Požar na vozilima

Utorak, 3. rujna 2019. godine.

PROMETNA NESREĆA / ZATVARANJE DRŽAVNE CESTE

Zbog nesreće u kojoj je ozlijeđeno više osoba privremeno je bila zatvorena državna cesta broj 3

Jučer, 3. rujna 2019. godine oko 13,20 sati u Pušćinama (državna cesta broj 3), dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila.

Vozač Renault Twinga, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1944. godine upravljajući kolnikom Čakovečke ulice u smjeru Čakovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa zbog čega je u kočenju i zanošenju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio Renault Megana (Scenic), također varaždinskih registarskih oznaka, a kojim se ispred kolone vozila zaustavio 46-godišnji vozač. Nakon udara Twingo je odbačen na suprotnu prometnu traku, gdje se sudario s Peugeotom 407, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed siline udara Peugeot je odbačen izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom vozila udario u tzv. “smjerokazni stupić”.

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeno je petero sudionika prometne nesreće. Lakše ozlijede zadobile su vozačica Peugeota i 44-godišnja putnica iz Renault Megana, dok su vozač i 69-godšnja putnica iz Twinga zadržani na promatranju te će se njihove ozlijede naknadno okvalificirati. Na sreću 14-godišnja putnica iz Peugeota, a koja je prevezena u bolnicu, u nesreći nije ozlijeđena.

Zbog očevida prometne nesreće od 13,50 do 15,33 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 3, između Gornjeg Kuršanca i Pušćina, koji se odvijao obilaznim prometnicama.

Nakon utvrđivanja težine ozljeda svih sudionika nesreće slijedi kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača Renault Twinga).

POŽAR NA VOZILIMA / KRAĐA

U polju kod Sv. Križa izgorio VW Golf, čakovečkih registarskih oznaka

Danas, 4. rujna 2019. godine oko 4 sata u polju uz državnu cestu broj 20, između Štefanca i Sv. Križa kod skretanja za Orehovicu izgorio je VW Golf III, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 27-godišnjakinje. Požar na vozilu ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec.

Golf je tijekom noći ukraden u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže. Nepoznati počinitelj upalio ga je pomoću ključeva koji su bili ostavljeni u vozilu te se njime odvezao u smjeru Sv. Križa.

Više informacija nakon očevida.

INFORMACIJA

Najava memorijalnog malonogometnog turnira

U petak, 6. rujna 2019. godine Policijska uprava međimurska i udruga „Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja“, organiziraju memorijalni malonogometni turnir u čast deset poginulih i jednog nestalog pripadnika tadašnje Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, Policijske stanice Čakovec (sadašnja Policijska uprave međimurska), a koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog Naselja.

Na turniru će sudjelovati ekipe iz Policijske uprava međimurske, Policijske uprave varaždinske te ekipe sastavljene od članova dragovoljačkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Međimurke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske županije te grada Vukovara.

Odavanje počasti poginulim braniteljima i malonogometni turnir u njihovu čast održat će se prema sljedećem programu:

  • 9,00 sati – paljenje svijeća kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi međimurskoj,

  • 9,30 sati – polaganje vijenca i odavanje počasti kod Zida boli, u Čakovcu,

  • 11,00 sati – otvaranje turnira na terenima ŽZU HVIDR-e u Kuršancu (uz obalu rijeke Drave),

  • 16,00 sati – proglašenje pobjednika te druženje uz prigodni domjenak.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša) malonogometni turnir održat će se u sportskoj dvorani II. osnovne škole Čakovec, a ostale aktivnosti prema programu. 

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*