Međimurje Press
Policija

Požar, teške krađe, prometni prekršaji

Dane vikenda 12., 13. i 14. svibnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i devet krađa. Kod jedne krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se u preostalih osam krađa materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu iz stambene zgrade u Donjem Kraljevcu i provalu u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi.

U razdoblju od 11. do 14. lipnja u Donjem Kraljevcu, Ulici Gornji kraj, nepoznati počinitelj iz stambene zgrade u izgradnji ukrao je plinski kondenzacijski bojler.

Materijalna šteta prema izjavi predstavnika oštećenog poduzeća iz Donjeg Kraljevca procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 12. lipnja ove godine u poslijepodnevnim satima u Donjoj Dubravi, Trgu Republike, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 85-godišnjaka, odakle je ukrao motornu pilu i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

Kod naplatnih kućica u Svetom Križu zapalio se Citroen A5

U petak, 12. lipnja 2020. godine u 7 sati i 42 minute u Svetom Križu kod naplatnih kućica čvora Čakovec (izlaz s autoceste A4) došlo je do požara osobnog automobila, Citroen C5, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Čakovca. U trenutku izbijanja požara automobilom je upravljao 34-godišnji vozač.

U požaru su izgorjeli svi gorivi dijelovi na vozilu, dok su požar ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca. Na mjesto događaja izašao je inspektor zaštite od požara koji je utvrdio da je uzrok požara kvar na elektromotorima za hlađenje prostora kabine.

Materijalna šteta procjenjuje se na 50.000 kuna, dok će se o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila (60-godišnjak i 73-godišnjak) te 63-godišnja biciklistica. U preostale četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda, nije utvrđena.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Dvadeset i trogodišnji vozač upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola te završio u zatvoru

U nedjelju, 14. lipnja 2020. godine u 4 sata i 5 minuta u Čakovcu, Preloškoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 23-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Kia Rio, čakovečkih registarskih oznaka.

Nadzorom je utvrđeno kako je vozač upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,1 promila.

Pošto se radilo o povratniku u počinjenju istovrsnih prometnih prekršaja, vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni 23-godišnjak uz optužni prijedlog zbog počinjena prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja prihvatila je prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje te je sproveden u Zatvor u Varaždinu.


INFORMACIJA

  1. Najava preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“

Sutra, 16. lipnja 2020. godine od 6,30 do 8,30 sati i od 19,30 do 22,30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

           Ova akcija prvenstveno je usmjerena prema pješacima i vozačima bicikla, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu.

           Cilj ove akcije je povećati svijest svih sudionika u prometu, a posebice pješaka i vozača bicikla o poštivanju prometnih propisa.

  1. Od danas ponovno otvoreni granični prijelazi za pogranični promet Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri

  S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju ponovno započinju s radom granični prijelazi za pogranični promet Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri, a koji su bili zatvoreni za sav promet od 18. ožujka ove godine.

Granični prijelaz Banfi otvoren je za prometovanje od ponoći, dok su granični prijelazi Preseka i Sveti Martin na Muri otvoreni od 5 sati.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja