Međimurje Press
Policija

Požar u Malom Mihaljevcu, provala u Donjoj Dubravi

Utorak, 13. siječnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Provalio u pušnicu i ukrao meso

Tijekom noći s 13. na 14. siječnja u Donjoj Dubravi, Brodarskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u pušnicu odakle je ukrao nekoliko stotina kilograma mesa.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Požar zbog prijenosa topline s dimnjaka

U utorak, 14. siječnja iza 12 sati u Malom Mihaljevcu, Ulici Rade Končara nastupio je požar u obiteljskoj kući. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i mjesnog dobrovoljnog društva brzom intervencijom su ugasili požar.

Provedenim očevidom, inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske je kao uzrok požara utvrdio prijenos toplinske energije iz dimovodne cijevi na drveni pod prostorije spavaće sobe. U požaru su začađeni zidovi u unutrašnjosti kuće, dok je spavaća soba u potpunosti izgorjela sa svim gorivim materijalima.

Hitne pomoć je pružila pomoć ukućanima te su 25-godišnja vlasnica i njezino dijete prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje im srećom nisu utvrđene ozljede.

O visini materijalne štete oštećenik se nije mogao izjasniti, dok se o događaju podnosi posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

Zbog zabilježenih nekoliko požara u sezoni grijanja, a koji su najčešće nastali uslijed prijenosa topline s dimnjaka na okolne zapaljive materije ponovno upućujemo preporuke građanima o kojima smo pisali na internet stranicama Policijske uprave međimurske, na poveznici .

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja