Požar u pečenjarnici u Čakovcu

U petak, 23. siječnja u vremenu od ponoći do 2.30 sati u Držimurcu, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarske zgrade iz kojih je potom ukrao bicikle, motornu pilu i nožnu pumpu, te nekoliko desetka komada peradi. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 24. na 25. siječnja u Kotoribi, u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk iz kojeg je potom ukrao veću količinu cigareta i duhana, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

U nedjelju, 25. siječnja u vremenu od 13.40 do 14.30 sati u Donjem Kraljevcu, u Murskoj ulici, nepoznati počinitelj pronašao je sakriven ključ pomoću kojeg je potom ušao u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao mobitele, te novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 24. na 25. siječnja u Svetoj Mariji, u Ulici Marka Kovača, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila ukrao motornu pilu, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 31. prosinca 2014. do 25. siječnja ove godine, u Donjoj Dubravi, u Ulici stari kraj, nepoznati počinitelj je iz otvorene garaže ukrao motocikl, vrijednosti više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U nedjelju, 25. siječnja oko 23 sati u Čakovcu, u Sajmišnoj ulici na prostoru sajma, izbio je požar na dvije pečenjarnice. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. U požaru je u potpunosti izgorjela jedna pečenjarnica, dok je druga nagorjela. Danas, u jutarnjim satima u cilju utvrđivanja točnog uzroka požara obaviti će se očevid, nakon čega slijedi nadopuna.

INFORMACIJA

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 6 prometnih nesreća sa nastalom materijalnom štetom. Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

• nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometna nesreća,

• nepoštivanje prednosti – 1 prometna nesreća,

• nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 2 prometne nesreće,

• nalet na životinju – 1 prometna nesreća,

• ostale greške – 1 prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 2 sudionika prometnih nesreća, a najveća u količini od 1,41 g/kg, kod vozača osobnog automobila, 20- godišnjaka, sudionika prometne nesreće u Čakovcu.

OBAVIJEST

U srijedu, 28. siječnja u vremenu od 5.30 do 8.00 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na području Policijske uprave međimurske provoditi će preventivno-represivnu akciju „Pješaci i vozači bicikla oprez!“. S obzirom na sve veće stradavanje pješaka u prometu, cilj ove akcije je pojačanim nadzorom pješaka i vozača bicikla, povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama. Tijekom akcije policijski službenici informirati će pješake i vozače bicikla o opasnostima koje im prijete, te potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalima radi što veće osobne sigurnosti. Svi sudionici u prometu za koje se utvrdi da nisu poštovali prometna pravila, biti će sankcionirani.

U vremenskom razdoblju od 26. siječnja do 28. veljače ove godine, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u cilju suzbijanja kaznenih djela krađa, a sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, na području grada Čakovca vršiti će snimanje javnog mjesta video uređajem.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*