Međimurje Press
Policija

Požari i eksplozije

Policijske intervencije za dane vikenda i ponedjeljka, od 29. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018. godine. 

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

            Tijekom proteklog vikenda i ponedjeljka (od 29. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine), na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno 17 krađa od čega 14 krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, te šest teških krađa.

Izdvajamo:  

TEŠKA KRAĐA 

1) U vremenu od 26. prosinca do 29. prosinca u Gornjem Kuršancu, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao  razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Tijekom noći, 28. na 29. prosinca u Peklenici, ulici Marof nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao motornu pilu, štednjak i razni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U subotu, 30. prosinca 2017. godine tijekom ranih popodnevnih sati u Orehovici, na lijevoj obali akumulacijskog jezera, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil gdje je ukrao žensku torbicu sa mobitelom, novcem i raznim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

4) U subotu, 30. prosinca 2017. godine tijekom večernjih sati u Žiškovcu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom gdje je ukrao razno alkoholno piće.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu 30. prosinca, 2017.godine u popodnevnim satima u Pušćinama, ulica Nikole Tesle, nepoznati počinitelj je iz prostorija trgovine mješovitom robom izvršio krađu novaca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

POŽARI I EKSPLOZIJE

1) U subotu 30. prosinca, 2017. godine oko 10,30 sati u Donjem Kraljevcu, Ludbreškoj ulici, zbog kvara na električnim instalacijama došlo je do požara u prostoriji ljetne kuhinje obiteljske kuće kojom prilikom je ljetna kuhinja u potpunosti izgorjela te je djelomično izgorjelo i krovište kuće.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna te slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

2) U ponedjeljak, 1. siječnja 2018. godine oko pola sata iza ponoći u Križovcu,  58-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće je aktivirao zasad nepoznatu eksplozivnu napravu te je prilikom eksplozije zadobio teške tjelesne ozljede u vidu traumatske amputacije desne podlaktice.

Slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća, od čega dvije s pet lakše ozlijeđenih osoba i četiri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, dana 30. prosinca, 2017. na cesti između Čakovca i Novog Sela Rok lakše su ozlijeđeni 41-godišnji vozač osobnog automobila, kao i putnici u osobnim automobilima 34-godišnjak, 18-godišnjak i 26-godišnjakinja te u prometnoj nesreći dana 31. prosinca, 2017.godine u Čakovcu 54-godišnjakinja putnica u vozilu.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, na cesti između Pušćina i Nedelišća (31. prosinca 2017. godine oko 22.10 sati), u kojima su sudjelovale dvije osobe, ozljede će biti naknadno okvalificirane.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: 

-nepropisno uključivanje u promet, jedna prometna nesreća,

-nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

-ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod tri vozača osobnih automobila, a najviša u koncentraciji od 2,33 promila izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača, sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u nedjelju, 31. prosinca oko 22,10 sati na cesti između Pušćina i Nedelišća.

(Nenad Risek)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja