medjimurjepress@gmail.com

Pravovremena i hrabra reakcija građanina

srijedu, 9. listopada 2019. godine.

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN U POKUŠAJU

Hrabri građanin spriječio drskog kradljivca u dovršenju kaznenog djela

U utorak, 8. listopada 2019. godine oko 17 sati u Čakovcu, prilikom šetnje Ulicom Vladimira Nazora, 75-godišnjakinji s leđa prišao je nepoznati muškarac te joj iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazili mobiteli, novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Nakon drske krađe počinitelj se trčeći udaljio s mjesta događaja prema Ulici dr. Ivana Novaka, gdje ga je u bijegu pokušao zaustaviti nepoznati građanin te je tom prilikom počinitelj odbacio ukradenu torbu sa stvarima i pobjegao prema Mlinskoj ulici.

U događaju 75-godišnjakinja nije ozlijeđena te nije nastala materijalna šteta.

Opis počinitelja: muškarac starosti oko 20 godina, slabije tjelesne građe, visine oko 170 cm, smeđe kratke kose, obučen u majicu dugih rukava svijetlo-maslinaste boje i hlače svijetlo smeđe boje, dok je na nogama imao obuvene tenisice svijetlije boje.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Zahvaljujemo građaninu na pravovremenoj i hrabroj reakciji, kojom je spriječio počinitelja u dovršenju kaznenog djela te ga molimo da se osobno javi u najbližu policijsku postaju ili na broj telefona 192, kako bi se prikupile sve relevantne činjenice o ovom događaju.

Ujedno, mole se i ostali građani koji raspolažu s konkretnim saznanjima o ovom događaju da se jave u najbliži policijsku postaju ili nazovu na prethodno navedeni broj telefona.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

Mladić osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja općine Štrigova, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, u utorak, 8. listopada 2019. godine u večernjim satima u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Valenta Morandinija, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske prilikom provjere identiteta osumnjičenika te njegovog pregleda pronašli su 50 PVC smotuljaka ispunjenih drogom marihuanom, ukupne težine 279,8 grama. Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni drogu marihuanu nudio na prodaju i prodavao na području grada Čakovca.

Protiv 19-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriveni počinitelji dvije teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dijete i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili dva kaznena djela teške krađe.

Naime, sredinom kolovoza ove godine provalili su u dvije obiteljske kuće u Palovcu, Glavnoj ulici, odakle su ukrali razni nakit i novac.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 25.000 kuna.

Prema osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*