Međimurje Press
Policija

Predavanje za polaznike sportskog kampa!

Osim sportskih sadržaja pripremljene su informativne aktivnosti na kojima su učenici educirani o različitim temama, a između ostalog i iz domene rada policije


I ove godine u ljetnim sportskim kampovima učenika osnovnih škola Međimurske županije, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, osim sportskih sadržaja pripremljene su različite informativne aktivnosti na kojima su učenici dobili stručnu edukaciju o različitim temama, a između ostalog i iz domene rada policije.

Policijska službenica za nadzor i planiranje-za prevenciju Policijske uprave međimurske, u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine u vremenu od 9 do 10 sati, u sklopu  sportskog kampa koji se održao na sportskim terenima II. osnovne škole Čakovec, za ukupno 130 osnovnoškolaca, odradila je predavanje u tri grupe. Predavanja su se odnosila na opasnosti korištenja interneta s naglaskom na zaštitu djece i u virtualnom svijetu. U razgovoru s djecom utvrđene su korisne strane interneta, pravila ponašanja na internetu kao i moguće opasnosti koje vrebaju. Također, objašnjena je definicija nasilja, kakve vrste nasilja postoje i kako se ponašati ako se postane žrtva ili svjedok određene vrste nasilja, da li u stvarnosti ili virtualnom svijetu.

„Predavanje je svakako bilo poučno jer su djeca pokazala interes za teme koje sam prezentirala. Dakako, bilo je postavljeno puno pitanja, kao i prepričanih vlastitih iskustava.“ – naglasila je policijska službenica za nadzor i planiranje – za prevenciju.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja