Međimurje Press
Policija

Pretragom kuće u Kuršancu pronađeno streljivo i sintetski kanabinoid

Četvrtak, 13. kolovoza 2020. godine

KRAĐE

Nedelišće – krađa dizelskog goriva iz parkiranog kamiona

Jučer, 13. kolovoza 2020. godine oko 2 sata i 40 minuta u Čakovcu, na parkiralištu u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog spremnika goriva kamiona Volvo, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo obrta iz Nedelišća, istočio je i potom ukrao nekoliko stotina litara dizelskog goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pribislavec – krađa kanalizacijskih poklopaca od lijevanog željeza

U noći sa srijede na četvrtak (12./13. kolovoza 2020.) u nekoliko ulica na području Pribislavca, nepoznati počinitelj ukrao je više komada kanalizacijskih poklopaca od lijevanog željeza.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

Mursko Središće – požar kombajna za silažu

Jučer, 13. kolovoza 2020. godine oko 30 minuta nakon ponoći u Murskom Središću, u dvorišta u Ulici rade Končara, izbio je požar na kombajnu za silažu, vlasništvo poduzeća iz Mihovljana. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mursko Središće, dok je kombajn u potpunosti izgorio.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Očevidom uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara utvrđeno je kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama koje vode od akumulatorske baterije do elektropokretača.

O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Donji Vidovec – u prometnoj nesreći ozlijeđen 57-godišnji vozač mopeda

Jučer, 13. kolovoza 2020. godine oko 20 sati u Donjem Vidovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen vozač mopeda.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 57-godišnji vozač upravljao mopedom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,24 promila te se Glavnom ulicom približavao raskrižju s Ulicom braće Radić. Zbog neprilagođene brzine kretanja, mopedom je prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim dijelom udario u rudo cisterne pridodane na traktor, čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je u istom smjeru upravljao 53-godišnji vozač i obavljao skretanje u Ulicu braće Radić.

Nakon sudara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni vozač mopeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Za vrijeme vožnje vozač mopeda na glavi nije imao zaštitnu kacigu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE DROGE

Pretragom kuće u Kuršancu pronađeno streljivo i sintetski kanabinoid

Jučer, 13. kolovoza 2020. godine temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije kuće u Kuršancu, kojima se koristi 46-godišnjak.

Policijski službenici pretragom su pronašli i oduzeli metalni štitnik za pesnicu, tzv. „bokser“, nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 9×17 mm i startnih metaka 8 mm, domaći novac (nekoliko tisuća kuna), plastičnu vrećicu ispunjenu sintetskim kanabinoidom ukupne mase 1,2 grama te 246 papirnatih smotuljaka ispunjenih sintetskim kanabinoidom pojedinačnih masa u rasponu od 0,1 do 0,4 grama.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja