Međimurje Press
Policija

Pretragom pronađena automatska puška u Piškorovcu!

Četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Iz obiteljske kuće ukraden novac

Između 4. i 6. kolovoza 2020. godine u Domašincu, Ulici Stjepana Mezge, nepoznati počinitelj pomoću ključa, kojeg je pronašao sakrivenog, ušao je u unutrašnjost kuće i ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Iz gospodarske zgrade ukrao domače životinje

U četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine u ranim jutarnjim satima u Palinovcu, nepoznati počinitelj je iz kaveza u nezaključanoj gospodarskoj zgradi ukrao zečeve, kokoši i patke.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Pretragom pronađena automatska puška

U četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršene su pretrage domova i drugih prostorija, kao i pretraga pokretne stvari u Domašincu i Piškorovcu.

Pretragom kuće u Domašincu i osobnog vozila, koje koristi muškarac rođen 1996. godine, nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog dijela.

Prije početka pretrage kuće u Piškorovcu, a koju koristi muškarac rođen 1975. godine, dragovoljno je predao automatsku pušku „Crvena zastava M-70“ s dva pripadajuća spremnika u kojima se nalazilo 29 komada streljiva kalibra 7,62 mm.

Puška je od oduzeta, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Zahvaljujemo svim građanima, koji su višestruko i kontinuirano dojavljivali pucnjave u njihovoj okolici, kao i ostala narušavanja javnog reda i mira. Takvi događaji izazivaju osjećaj nesigurnosti i nelagode kod građana te su jedan od najvažnijih prioriteta u postupanju policije.

I nadalje, pozivamo građane da dojavljuju ovakve i slične događaje jer uspješna suradnja policije i građana uvelike doprinosi očuvanju povoljnog stanja sigurnosti na nekom području.

Građani dojave policiji mogu proslijediti putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnost i povjerenje“ ili dojaviti putem telefona na broj 192, odnosno slanjem e-poruke na adresu e-pošte medjimurska@policija.hr .

INFORMACIJA

Policijske službenice održale predavanje na ljetnim sportskim kampovima

U četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine policijske službenice Policijske uprave međimurske, Irena Branović i Melita Sokač, na kampu karatea u I. OŠ Čakovec i na kampu košarke u II. OŠ Čakovec, održale su za polaznike kratko predavanje na temu sigurnog sudjelovanja i ponašanja djece u prometu te štetnosti droga.

Više na poveznici, Policijske službenice održale predavanje na ljetnim sportskim kampovima.

Danijela TURK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja