Međimurje Press
Policija

Prevareni prilikom internetske prodaje!

U srijedu, 29. rujna 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su kaznenu prijavu 36-godišnjakinje kojom prijavljuje prijevaru putem Interneta.

Naime, oštećena je objavila oglas putem internetskog oglasnika o prodaji raznih predmeta. Potom joj se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju, na što joj je osoba dostavila lažno kreiranu internetsku poveznicu (link) gdje je trebalo upisati podatke radi primanja uplate. Nakon što je upisala podatke bankovne kartice, nepoznata osoba je s njenog računa obavila neovlaštenu transakciju od nekoliko tisuća kuna.

U srijedu, 29. rujna 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu 32-godišnjaka kojom također prijavljuje prijevaru putem Interneta.

Oštećeni je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju predmeta. Potom je, nakon dogovora o prodaji putem internetske poveznice koju je zaprimio od nepoznate osobe, a radi primanja uplate, unio podatke bankovne kartice i CVV broja, temeljem čega je nepoznata osoba obavila neovlaštenu transakciju od više tisuća kuna.

Protiv počinitelja ponijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

SAVJETI GRAĐANIMA

I ovi slučajevi povod su da još jednom upozorimo i savjetujemo sve građane, da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje osobne podatke i podatke bankovnih kartica.

Građanima skrećemo pažnju da ne nasjedaju na ovaj oblik prijevare, te da za potrebe uplate na račun prilikom prodaje na internetskom oglasniku, potencijalnom kupcu nikada ne dostavljaju podatke sa platne kartice, poput PIN-a ili CVV broja, nego isključivo IBAN, odnosno broj računa.

Kupujte samo na sigurnim stranicama, a prije nego što ostavite podatke s kartice, provjerite da li se pojavljuje simbol lokota na pretraživaču. Adresa stranice će se iz „http“ promijeniti u „https“ ukoliko je povezivanje sigurno.

PROMETNE NESREĆE

Počinio prometnu nesreću s ukradenim vozilom

U četvrtak, 30. rujna 2021. godine, u ranim jutarnjim satima između Pušćina i Gornjeg Hrašćana dogodila se prometna nesreća u kojoj je 21-godišnjak, upravljao teretnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (zavoj, mokar kolnik, noć).

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem te sišao izvan kolnika na zemljanu površinu gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila.

Ozlijeđeni je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Naime, ova prometna nesreća vezana je uz događaj Policijske uprave varaždinske, gdje su policijski službenici postupali po prijavi o krađi teretnog vozila.

Više informacija o događaju možete naći na internetskim stranicama Policijske uprave varaždinske, ovdje.

Čakovec – stradala pješakinja

2) U četvrtak, 30. rujna 2021. godine oko 10,25 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Kralja Tomislava i Trga Eugena Kvaternika, 67-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom.

Zbog toga je vozilom udario u 61-godišnjakinju, a koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda okvalificirati naknadno.

INFORMACIJA

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao djelatnike Policijske uprave međimurske

U srijedu, 29. rujna 2021. godine, u sklopu obilježavanja Dana policije, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske upriličen je tradicionalni prijem povodom dodjele odlikovanja i uručenja priznanja aktivnim i umirovljenim djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.   

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

Policijskom službeniku Mariju Fundaku dodijeljeno Priznanje i medalja

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu, u srijedu, 29. rujna 2021. godine na blagdan Svetog Mihovila, održano je svečano obilježavanje Dana hrvatske policije.

Ispred Policijske uprave međimurske Odlukom ministra unutarnjih poslova RH policijskom službeniku Policijske postaje Čakovec, Mariju Fundaku, dodijeljeno je „Priznanje za kontinuirani doprinos i iznimne rezultate u sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela ili njihovih počinitelja“ i medalja MUP-a RH.

Više informacija na stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja