Preventivan akcija “Ne budite označeni”

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU 

U ponedjeljak, 19. veljače oko 3.20 sati u Držimurcu izbio je požar na štaglju i nadstrešnici. U štaglju i nadstrešnici su se nalazili razni strojevi i priključci te veća količina drva, Štagalj sa strojevima je u potpunosti izgorio, dok je nadstrešnica djelomično nagorjela.Požar su do 5.00 sati ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mala Subotica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Držimurec-Strelec.

Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Na mjestu događaja očevid je obavio inspektor za zaštitu od požara i eksplozija koji je utvrdio da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

O događaju slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

NAJAVA- PREVENTIVNA AKCIJA  “NE BUDITE OZNAČENI”

 U srijedu 21. veljače od 10-13 sati, policijske postaje Policijske uprave međimurske provesti će preventivnu akciju „Ne budite označeni“. Akcija će biti usmjerena spram svih sudionika u prometu a odnositi će se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa  koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa, vezano uz osobe sa tjelesnim oštećenjima.

Tom prilikom volonteri Udruge i policijski službenici, dijeliti će promidžbeni letak Policijske uprave međimurske „Jeste li i Vi invalid???“, te će upozoriti vozače da su zauzeli mjesto predviđeno za osobu sa posebnim potrebama odnosno preventivno će upućivati vozače da dosljedno poštuju znak pristupačnosti invalida.

(Nenad Risek)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*