Međimurje Press
Policija

Preventivne akcije prometne policije!

Četvrtak, 17. prosinca 2020. godine

KRAĐA

Susjed spriječio počinitelje u krađi alata iz obiteljske kuće

Jučer, 17. prosinca 2020. godine oko 18 sati u Ivanovcu, Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelji kroz otvoreni prozor ušli su u obiteljsku kuću, odakle su ukrali razni električni alat i pripadajući pribor, vlasništvo 36-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Nakon krađe počinitelji su ukradene predmete iznije su iz kuće, ali je u tom trenutku naišao susjed te su pobjegli, ostavivši ukradene stvari.

Nekoliko sati kasnije, brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec zbog sumnje u počinjanje opisanog kaznenog djela uhićeni su 19-godišnjak i 28-godišnjak te su privedeni u policijsku postaju.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvadesetogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je početkom travnja ove godine u Piškorovcu, provalio u garažu, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta prema izjavi 41-godišnje vlasnice procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJE

  1. Preventivne aktivnosti prometne policije

Vrlo često policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prvenstveno zaduženi za prevenciju kažnjivih ponašanja, provode razne akcije u cilju zaštite najugroženiji sudionika u cestovnom prometu.

Tako su protekle srijede i četvrtka, 16. i 17. prosinca 2020. godine u prijepodnevnim satima u Gornjem Kuršancu i Mačkovcu, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima koji, nažalost često stradaju prilikom sudjelovanja u cestovnom  prometu.

Više na poveznici.

  1. Najava akcije “Alkohol”

U cilju sprečavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na međimurskim prometnicama, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, u subotu, 19. prosinca 2020. godine od 18 do 24 sata provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”. 

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, uz sankcioniranje svakog grubog kršenja prometne discipline.

Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji, koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja. 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja