Međimurje Press
Policija

Preventivno-represivna akcija “Ne budite označeni”

Sutra (utorak), 23. lipnja 2020. godine od 9 do 11 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s članovima „Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“ provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akciju “Ne budite označeni”

Akcija je usmjerena na dosljedno poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vezano za osobe sa tjelesnim oštećenjima.
Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisao je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Kazna je za počinjeni prekršaj iznosi 700 kuna.
Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te njihovom edukacijom, postignu učinci generalne prevencije uz postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Pozivamo vas da popratite navedenu preventivno-represivnu akciju.

Svi zainteresirani predstavnici medija mogu se priključiti policijskim službenicima te članovima „Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“  u utorak, 23. lipnja u 9 sati kod upravne zgrade Grada Preloga (Prelog, Glavna 35).

Radovan Gačal, struč. spec. krim.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja