Međimurje Press
Policija

Prevrtanje traktora

Četvrtak, 25. srpnja 2019. godine

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica maloljetnika osumnjičena za krađu motorne pile i novca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika sa šireg područja Općine Mala Subotica počinili kazneno djelo krađe.

Naime, u ponedjeljka 15. srpnja 2019. godine u kasnim večernjim satima u Murskom Središću, Ulici Sitnice, kroz otvoreni prozor na drvenoj baraci, vlasništvo 54-godišnjaka, ušli su u njenu unutrašnjost, odakle su potom ukrali motornu pilu, a iz ostavljenog novčanika, novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Prema maloljetnim osumnjičenicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PREVRTANJE TRAKTORA / RADNOG STROJA

U prevrtanju traktora ozlijeđen 20-godišnji mladić

Jučer (25. srpnja 2019.) oko 18:40 sati na livadi u Železnoj Gori, 20-godišnjak s područja Općine Štrigova upravljao traktorom marke „Torpedo“, s pridodanom prikolicom „Tehnostroj“, čakovečkih registarskih oznaka. Tijekom vožnje nizbrdicom došlo je do dodira rude prikolice s tlom, uslijed čega puca metalni dio tzv. vuče na traktoru te se prikolica odvaja od traktora. Potom prikolica sklizne ispod stražnjih kotača traktora što uzrokuje njegovo prevrtanje na lijevu bočnu stranu, kao i pad vozača s traktora.

U događaju 20-godišnji vozač zadobio je ozlijede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Težina ozljeda za sada nije poznata.

O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U noći sa 26. na 27. srpnja 2019. godine od 23 do 5 sati (sa subote na nedjelju) mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će akciju “Alkohol”.

Ovom akcijom prvenstveno će se utvrđivati prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, ali i najteži prometni prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

U prvom polugodištu na području Policijske uprave međimurske evidentirana je 261 prometna nesreća od čega pet sa smrtno stradalim osobama, 93 s ozlijeđenim osobama i 163 s nastalom materijalnom štetom. U prvom polugodištu prošle godine zabilježeno je 320 prometnih nesreća od čega tri s poginulim osobama, 95 s ozlijeđenim osobama i 222 s materijalnom štetom. Iz navedenih podataka vidljivo je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 18,44%, ali i povećanje od 66,67% u kategoriji prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom. Za 2,11% manji je broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, dok kod prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjenje iznosi 26,58%.

U prvih šest mjeseci ove godine 75 sudionika u cestovnom prometu prouzrokovalo je 261 prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, a što predstavlja 7,41% manje evidentiranih sudionika nesreća pod utjecajem alkohola u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

RADOVA GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja