Prijavili ih građani

Priopćenje PU Međimurske za dane vikenda, 21., 22. i 23. studenoga 2014. godine.

TEŠKA KRAĐA

1) U petak, 21. studenoga oko 15.30 sati, Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu građana da je u tijeku provala u poslovnu zgradu u Čakovcu, u Ulici kralja Zvonimira. Brzom intervencijom policijskih službenika u poslovnoj zgradi privatnog poduzeća iz Čakovca zatečeni su 23 i 28-godišnjaci iz Pribislavca, koji su za odnošenje pripremili jedan hladnjak. Počinitelji su uhićeni, te predani pritvorskom nadzorniku, a u subotu 22. studenoga, uz kaznenu prijavu dovedeni su Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu, na čiji prijedlog im je Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio istražni zatvor.

Zahvaljujemo građanima koji su svojim pozivom pomogli u hvatanju počinitelja na izvršenju ovog kaznenog djela i vjerujemo da će ovakvim svojim postupkom potaknuti i druge da reagiraju na isti način.

2) Tijekom noći s 22. na 23. studenoga u Čakovcu, u Ulici Trate, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao razni zlatni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

OBAVIJEST

Tijekom proteklog vikenda zabilježene su ukupno 3 prometne nesreće, od čega 1 s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena, te 2 prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom. Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

• nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 1 prometna nesreća,

• nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometa nesreća,

• ostale greške – 1 prometa nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu nije utvrđena kod sudionika prometnih nesreća.

DOPUNA INFORMACIJE

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom noći s 22. na 23. studenoga u vremenu od 23 do 5 sati proveli operativnu akciju „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga“. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 8 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,00 do 0,50 g/kg – 1 prekršaj,

– od 0,50 do 1,00 g/kg – 3 prekršaja,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – 4 prekršaja,

te 5 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi u količini od 1,42 g/kg, utvrđena je u Čakovcu, kod vozača osobnog automobila, 44-godišnjeg slovenskog državljana.

Za vrijeme provođenja akcije testirana su 2 vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*