medjimurjepress@gmail.com

Prijetnja službenoj osobi

Srijeda, 11. rujna 2019. godine.

PRIJETNJA

Zbog izrečenih prijetnji službenoj osobi 67-godišnjak uhićen i predan pritvorskom nadzorniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 67-godišnjak s područja općine Šenkovec, počinio kazneno djelo prijetnje.

Naime, u utorak, 10. rujna 2019. godine u ranim poslijepodnevnim satima u službenim prostorijama sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu, Ulici Jakova Gotovca, osumnjičeni je 47-godišnjoj djelatnici Odjela za upravne poslove (službena osoba) zaprijetio nasilnim radnja. Prijetnje je izrekao vezano za njezin rad, konkretno nakon što je zaključkom nadležne policijske uprave upućen na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled zbog promjene zdravstvenog stanja za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Tijekom istraživanja 67-godišnjak je uhićen te će se u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

KRAĐA

Iz spremišta nogometnog kluba u Novom Selu Rok ukraden novac

Između 8. i 10. rujna 2019. godine u Novom Selu Rok, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj iz otključanog spremišta lokalnog nogometnog kluba, ukrao je metalnu kasu u kojoj se nalazio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Zbog upravljanja automobilom bez položenog ispita starijem maloljetniku određeno zadržavanje

U utorak, 10. rujna 2019. godine u 22 sata i 40 minuta na državnoj cesti između Gornjeg Hrašćana i Trnovca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao stariji maloljetnik s područja Međimurske županije.

Nadzorom je utvrđeno da je maloljetni vozač upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te je potom temeljem odredbi Prekršajnog zakona uhićen.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je dežurnoj sutkinji Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel) te mu je nakon saslušanja uz prisustvo djelatnice nadležnog centra za socijalnu skrb, određeno 24-satno zadržavanja. Nakon saslušanja predan je u zatvor u Varaždinu.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*