Prijevara putem Interneta

Srijeda, 29. kolovoza 2018. godine

KRAĐA

U noći s 28. na 29. kolovoza u Palovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta privatnog poduzeća ukrao inox ploču, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PRIJEVARA

Prijevara putem interneta

U srijedu, 29. kolovoza policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec 44-godišnjak prijavio je prijevaru prilikom kupnje putem interneta. Prilikom podnošenja kaznene prijave naveo je kako je sredinom ovog mjeseca na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas privatnog poduzeća sa sjedištem u Njemačkoj, o prodaji osobnog vozila za nekoliko stotina tisuća kuna. Putem internetske pošte navedene u oglasu stupio je u kontakt s predstavnicima poduzeća te dogovorio kupnju. Ne sluteći da bi se moglo raditi o prijevari novac je uplatio na njihov račun. Nakon toga vozilo je morao preuzeti u Njemačkoj, ali dolaskom na dogovorenu adresu nije zatekao nikoga. Više puta pokušao je stupiti u kontakt s predstavnicima poduzeća i zaključio je da je prevaren te je odlučio događaj prijaviti policiji.

Od 44-godišnjaka zaprimljena je kaznena prijava te se kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja, kao i identiteta nepoznatog prodavatelja nastavljaju.

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi, a čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezniji i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupujete skuplje stvari od osobe koja ne živi u vašoj blizini te ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari.

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Nepoštivanje prednosti prolaska“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u srijedu, 29. kolovoza od 8 do 12 sata proveli akciju su operativnu akciju „Nepoštivanje prednosti prolaska“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • prekršaj upravljanja biciklom dok je u krvi prisutan alkohol u količini višoj od 1,50 grama po kilogramu,

  • prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju od 20 do 30 kilometara na sat veće od dopuštene,

  • prekršaj nepropisne brzine kretanja izvan naselja od 10-30 kilometara na sat veće od dopuštene,

  • prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

  • prekršaj neustupanja prednosti prolaska drugom vozilu,

  • tri prekršaja neustupanja prednosti prolaska pješaku,

  • šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

  • pet ostalih prekršaja.

Tijekom provođenja akcije nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*