Međimurje Press
Policija

Prilikom malčiranja pronašao bombe!

Jučer, 13. lipnja 2022. godine oko 15:30 sati, nedaleko Zasadbrega, 58-godišnjak prilikom malčiranja  livade pronašao je  staklenu posudu u kojoj se nalazila  bomba, a pokraj  nje zamotanu krpu u kojoj je pretpostavio da se također nalaze bombe, pa iz tog razloga nije ništa dirao. Ispravno postupivši odmah je o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava obavijestio policiju. Na mjesto pronalaska upućen je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji je izuzeo pet ručnih bojevih bombi M-52 te ih potom pohranio u skladištu minsko-eksplozivnih sredstava do uništenja.

Zahvaljujemo 58-godišnjaku na suradnji. Pozivamo građane da i ubuduće svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192. 

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 58-godišnjak, koji je na livadi pronašao bombe.

Ujedno, podsjećamo kako je i nadalje aktualna nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja – manje tragedija“. Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane koji borave u prirodi. 

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Višestruki povratnik u počinjenju prometnih prekršaja završio u zatvoru

U nedjelju, 12. lipnja 2022. godine u 18:15 sati u Murskom Središću, Frankopanskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su Ford Tranzit, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg i bez Vozač je uhićen te uz optužni prijedlog (okrivljen zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama) doveden na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sutkinja mu je odredila zadržavanje u trajanju najduže do 15 dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor.

INFORMACIJA

Na “motorijadi” predstavljene preventivne aktivnosti policije iz domene prometa

U subotu, 11. lipnja 2022. godine od 14:30 do 20 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec i Policijske postaje Prelog, proveli su aktivnosti u sklopu preventivne akcije “Mopedisti i motociklisti, oprez!“. Povodom održavanja “motorijade“ u organizaciji moto kluba “Ren – Ban” na izletištu “Marina”, nedaleko Preloga uspostavili su informativni punkt.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja