Međimurje Press
Policija

Priopćenje policije!

Dani vikenda 18., 19. i 20. lipnja 2021. godine 

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

            Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda su evidentirane dvije teške krađe te dvije krađe. U jednoj krađi je nastala materijalna šteta manja od 1.000 kuna, dok je u jednoj krađi šteta veća od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe  

1) U razdoblju od 9.  do 19. lipnja u Kotoribi, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, no nije poznato da li je što ukradeno.

Materijalna šteta procijenit će se naknadno. 

2) U subotu, 19. lipnja u jutarnjim satima u Palovcu, kod ugostiteljskog objekta,  nepoznati počinitelj  je provalio u vozilo i ukrao novčanik s novcem.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽAR NA VOZILU

Ludovao po cesti pa ga policijski službenici spasili iz zapaljenog vozila

U petak, 18. lipnja oko 11 sati i 50 minuta, postupajući po dojavi građana da vozač s vozilom luduje po cesti iz Čakovca prema Mihovljanu, policijski službenici su u Mihovljanu, Sportskoj ulici krenuli u potjeru za vozilom.

Vozilo su pronašli zaustavljeno na livadi u blizini Ulice Vladimira Nazora. Kod približavanja vozilu, ispod vozila se vidio plamen, a kako vozač nije reagirao, policijski službenici su brzom reakcijom izvukli vozača iz vozila,  dok je iz vozila izašao i pas. Nakon toga cijelo vozilo je zahvatio plamen te je vozilo u potpunosti izgorjelo iako su ubrzo na teren stigli vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

Kasnije je utvrđeno da je vozač 25-godišnjak s područja grada Čakovca, za kojeg je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg te je potom uhićen.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran, a kazna je 10.000 kuna i oduzimanje vozačke dozvole „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI  

Prilikom intervencije hitnih službi kamenovali službena vozila 

U petak, 18. lipnja oko 22 sati u Paragu, javni red i mir pod utjecajem alkohola  0,95 g/kg  narušavao je 26-godišnjak s područja općine Nedelišće reproducirajući glasnu glazbu  mobitelom putem pojačala sa zvučnicima.

Uhićen je uz uporabu sredstava prisile te su mu oduzeti predmeti preko kojih je reproducirao glazbu.

Prilikom intervencije policijski službenik je u svojoj neposrednoj blizini primijetio kako na tlu leži žena za zdravstvenim poteškoćama te je pozvana hitna medicinska pomoć.

Na ulici se skupilo više mještana koji su negodovali na policiju i djelatnike hitne pomoći te bacali kamenje na vozila kada je policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućom tvari prema većem broju nepoznatih osoba.

Poduzetim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno da su na policijskom vozilu nastala oštećenja u vidu udubljenja lima i pucanja stakla, dok na vozilu hitne pomoći nisu utvrđena oštećenja.

Protiv 26-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda, dok se kriminalistička istraživanja na okolnosti oštećenja vozila nastavljaju.

Kroz vikend je ukupno evidentirano četiri narušavanja javnog reda i mira glasnim reproduciranjem glazbe u naseljima Parag i Pribislavec.

DOVOĐENJE U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE OPĆEOPASNOM RADNJOM I SREDSTVOM  

Pucao u kući i lakše ozlijedio ženu 

U subotu, 19. lipnja oko 21,50 sati u Piškorovcu, u hodniku obiteljske kuće, prilikom zajedničke konzumacije alkoholnih pića, 35-godišnjak s područja općine Mala Subotica, iz pištolja nepoznate marke i modela, ispalio je jedan hitac kroz ulazna vrata kuće prema van, nakon čega je ispalio još jedan hitac u pod hodnika obložen keramičkim pločicama kojom prilikom su fragmenti pločice ili košuljice zrna streljiva pogodili 55-godišnjakinju.

Hitna pomoć je ozljede sanirala na mjestu događaja te je utvrđeno da se radi o lakoj tjelesnoj ozljedi.

Prilikom ispaljivanja hitaca iz pištolja u hodniku se nalazila samo ozlijeđena osoba, dok su se u kući nalazile još četiri osobe.

Nakon ispaljivanja hitaca počinitelj se sa pištoljem udaljio u nepoznatom pravcu te je naknadno pronađen po policijskim službenicima kada je uz uporaba sredstava prisile uhićen zbog počinjenog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te se provode kriminalistička istraživanja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

            Evidentirano više prometnih nesreća kroz vikend

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila vozačica bicikla-dijete, jedna pješakinja i tri vozača osobnog automobila te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri prometnih nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod „mladog vozača“ osobnog automobila 19-godišnjaka s područja općine Donji Kraljevec u koncentraciji od 1,78 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila dana 18. lipnja oko 23,10 sati u Palinovcu.

INFORMACIJA 

             Provođenje preventivnih aktivnosti Policijske uprave međimurske

Preventivnu akciju  „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice“

provest će policijski službenici Policijske postaje Čakovec (policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec Nataša Jalšovec s kolegama) u utorak, 22. lipnja od 9 do 9,30 sati u Kuršancu i od 10 do 10,30 sati u Trnovcu.

Cilj preventivno-represivne akcije je nadzor vozača i drugih osobama koje ne koriste sigurnosni pojas, odnosno dječju sjedalicu i/ili postolje za sjedenje tijekom vožnje te postizanje učinaka generalne prevencije te veće sigurnosti u cestovnom prometu.

         Molimo da medijski popratite ova događanja uz prethodni kontakt na mobitel 098516545.

 

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek                        

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja