medjimurjepress@gmail.com

Priopćenje policije za dan vikenda

 KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno devet krađa od čega šest krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađa.

Izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE  

 • U subotu, 9. prosinca u večernjim satima u Trnovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ukrao razni nakit i novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 • U nedjelju, 10. prosinca u večernjim satima u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom, gdje je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U petak, 8. prosinca u popodnevnim satima u Gornjem Mihaljevcu, nepoznati počinitelj  ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA 

U subotu, 9. prosinca oko 10,50 sati u Nedelišću, na raskrižju ulica Matije Gupca i Čakovečke, dogodila se je prometna nesreća u kojoj 74-godišnji vozač autobusa čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim upravljao 18-godišnji vozač.

U trenutku prometne nesreće u autobusu se nalazilo 11, a u osobnom automobilu jedan putnik, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Protiv 74-godišnjeg vozača autobusa pokrenut će se prekršajni postupak.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

U nedjelju, 10. prosinca u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana Mažuranića, policijski službenici Policijske postaje Čakovec prilikom provjere identiteta zatekli su jednu osobu u neovlaštenom posjedovanju droge.

Zatečeni 24-godišnjak s područja općine Šenkovec posjedovao je cigaretu sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane težine 1,15 grama i PVC vrećicu sa sadržajem droge marihuane težine 0,85 grama.

Droga je oduzeta, te će se protiv 24-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga podnijeti optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

INFORMACIJA

 • Operativna akcija “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”

U razdoblju od 11. do 17. prosinca ove godine kroz redovnu službu policijski službenici Policijske uprave međimurske provoditi će pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2017. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se tijekom noći sa 16. na 17. prosinca (sa subote na nedjelju) od 22 do 5 sati, ciljano provoditi u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

 • „Manje oružja, manje tragedija“ 

            U sklopu operative akcije „MIR I DOBRO 2017./2018.“, policijski službenici Policijske uprave međimurske intenzivirat će mjere preventivne kompanije „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Time ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom preuzeti oružje. 

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.            

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 24-godišnji vozač osobnog automobila i 21-godišnja pješakinja.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
 • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
 • greške pješaka – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 0,19 grama po kilogramu utvrđena je kod 24-godišnjeg mladog vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, u petak, 8. prosinca u Šenkovcu.

DOPUNA INFORMACIJE

            U noći s 9. na 10. prosinca (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli operativnu akciju „Alkohol i droga“.

Tijekom akcije utvrđeno je devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
 • iznad 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – jedan prekršaj, te
 • šest ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,40 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju 10. prosinca u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana plemenitog Zajca   kod 35-godišnje vozačice osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije tri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*