Priopćenje policije za dan vikenda

 KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

            Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno devet krađa od čega šest krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađa.

Izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE  

 • U subotu, 9. prosinca u večernjim satima u Trnovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ukrao razni nakit i novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 • U nedjelju, 10. prosinca u večernjim satima u Čakovcu, Ulici Tomaša Goričanca, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom, gdje je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U petak, 8. prosinca u popodnevnim satima u Gornjem Mihaljevcu, nepoznati počinitelj  ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA 

U subotu, 9. prosinca oko 10,50 sati u Nedelišću, na raskrižju ulica Matije Gupca i Čakovečke, dogodila se je prometna nesreća u kojoj 74-godišnji vozač autobusa čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim upravljao 18-godišnji vozač.

U trenutku prometne nesreće u autobusu se nalazilo 11, a u osobnom automobilu jedan putnik, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Protiv 74-godišnjeg vozača autobusa pokrenut će se prekršajni postupak.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

U nedjelju, 10. prosinca u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana Mažuranića, policijski službenici Policijske postaje Čakovec prilikom provjere identiteta zatekli su jednu osobu u neovlaštenom posjedovanju droge.

Zatečeni 24-godišnjak s područja općine Šenkovec posjedovao je cigaretu sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane težine 1,15 grama i PVC vrećicu sa sadržajem droge marihuane težine 0,85 grama.

Droga je oduzeta, te će se protiv 24-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga podnijeti optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

INFORMACIJA

 • Operativna akcija “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”

U razdoblju od 11. do 17. prosinca ove godine kroz redovnu službu policijski službenici Policijske uprave međimurske provoditi će pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2017. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se tijekom noći sa 16. na 17. prosinca (sa subote na nedjelju) od 22 do 5 sati, ciljano provoditi u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

 • „Manje oružja, manje tragedija“ 

            U sklopu operative akcije „MIR I DOBRO 2017./2018.“, policijski službenici Policijske uprave međimurske intenzivirat će mjere preventivne kompanije „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Time ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom preuzeti oružje. 

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.            

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 24-godišnji vozač osobnog automobila i 21-godišnja pješakinja.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
 • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
 • greške pješaka – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 0,19 grama po kilogramu utvrđena je kod 24-godišnjeg mladog vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, u petak, 8. prosinca u Šenkovcu.

DOPUNA INFORMACIJE

            U noći s 9. na 10. prosinca (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli operativnu akciju „Alkohol i droga“.

Tijekom akcije utvrđeno je devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
 • iznad 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – jedan prekršaj, te
 • šest ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,40 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju 10. prosinca u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana plemenitog Zajca   kod 35-godišnje vozačice osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije tri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*