Međimurje Press
Policija

Priopćenje Policijske uprave međimurske, za dane vikenda, 13., 14. i 15. kolovoza 2021. godine.

Na području Policijske uprave međimurske između 13. i 14. kolovoza 2021. godine evidentirana je jedna teška krađa i tri krađe. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu

1) Noću s 12. na 13. kolovoza u Toplicama Sveti Martin, Izvorskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu te ukrao razne cigarete.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

            2) U subotu, 14. kolovoza u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće ukrao novac, nakit i parfeme.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 POŽAR NA PROMETNOM SREDSTVU 

          Tijekom vožnje zapalio se automobil 

U subotu, 14. kolovoza 2021. godine oko 17,30 sati, na cesti između Štrukovca i Murskog Središća došlo je do požara na osobnom automobilu austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je u trenutku izbijanja požara upravljao 20-godišnjak s područja Virovitičko-podravske županije.

Vozač je po uočavanju požara zaustavio vozilo na desnoj prometnoj traci i uz pomoć  prolaznika ugasio požar.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i Dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Mursko Središće.

Uslijed požara izgorjeli su dijelovi motora i unutrašnjost prostora motora.

Na mjesto događaja izašao je inspektor za zaštitu od požara i eksplozija koji je utvrdio da je uzrok požara kvar na elektroinstalacijama vozila.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a o događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA 

  • Najava preventivne akcije „Nepropisno parkiranje“

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s komunalnim redarom Grada Preloga u utorak, 17. kolovoza 2021. godine od 08,00 do 10,00 sati na području Grada Preloga provesti će aktivnosti preventivne akcije „Nepropisno parkiranje”.

Tijekom akcije vršit će nadzor prometnih površina u Gradu Prelogu. Vozačima vozila dijelit će se novooformljeni letak Policijske uprave međimurske „Zaustavljanje i parkiranje, kada i kako“. Putem letka vozači će se informirati o pravilnom zaustavljanju odnosno parkiranju vozila, a kako ne bi ometali prometne tokove ostalih sudionika u prometu (pješaka, vozača bicikla, osoba sa invaliditetom i dr..).

Istog dana policijski službenici obići će parkirališta trgovačkih centara u Gradu Prelogu (KTC, Plodine i Konzum) i vozačima dijeliti letke „Ne ostavljajte djecu same u vozilu“, koji sadrže preporuke stručnjaka kao i kaznenu odgovornost roditelja.

U kontaktu s građanima policijski službenici upoznat će s natječajem za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje „policajac / policajka“ u školskoj godini 2021. /20211. .

  • Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su lake tjelesne ozlijede zadobili vozačica osobnog automobila i dvije putnice (djeca) iz osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je u količini od 0,66 g/kg alkohola, kod vozača osobnog automobila rođenog 1959. godine s područja Općine Donji Vidovec, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u petak, 13. kolovoza 2021. godine oko 15,10 sati na raskrižju ulica Dr. Tome Bratkovića, Državne ceste broj 3 (južna obilaznica Grada Čakovca) i Pavleka Miškine u Strahonincu.

                                                                                                        POLICIJSKI SLUŽBENIK

                                                                                                      ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                                              Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja