Međimurje Press
Policija

Priopćenje Pu međimurske za dane vikenda od 23. do 25. rujna 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i šest krađa. Materijalna šteta kod četiri krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale dvije krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Gornjem Kuršancu i krađu u Murskom Središću 

U Gornjem Kuršancu provaljeno u osobni automobil  

U petak, 23. rujna 2022. godine u poslijepodnevnom satima u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, na obali rijeke Drave u blizini željezničkog mosta, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani Renault Megane, varaždinskih registarskih oznaka, iz kojeg je ukrao razne predmete. Materijalnu štetu 67-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina kuna.

Iz obiteljske kuće u Murskom Središću ukraden mobitel

U noći sa subote na nedjelju (24./25. rujna 2022.) u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao je mobitel. Materijalnu štetu 39-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

              Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU / OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Recidivist u počinjenju najtežih prometnih prekršaja završio u zatvoru

U nedjelju, 25. rujna ove godine 35 minuta nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su Fiat Punto, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 g/kg, dok je uvidom u Informacijski sustav MUP-a (evidenciju vozača i vozačkih dozvola) utvrđeno da je vozač upravljao automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta rješenjem nadležne policijske uprave.

Tijekom postupanja policijskih službenika 27-godišnji vozač ih je verbalno vrijeđao i omalovažavao. Vozač je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

U nedjelju, 25. rujna u prijepodnevnim satima 27-godišnji vozač (recidivist) uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je dežurnom sucu Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sudac mu je odredio zadržavanje najduže do 15 dana te je predan u varaždinski zatvor.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) sankcioniran je izricanjem novčane kazne.

NADOPUNA INFORMACIJA

  • Tijekom akcije „Četiri ubojice u prometu“ utvrđeno 26 prometnih prekršaja

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom u subotu, 24. rujna 2022. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Četiri ubojice u prometu“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 26 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol,

– pet prekršaja nepropisne brzine kretanja u naseljenom mjestu,

– jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– jedan prekršaj nepoštivanja prometne signalizacije na prijelazu ceste preko željezničke pruge bez uređaja za zatvaranje prometa i uređaja za davanje znakova,

– sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– šest ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg, utvrđena je 19:48 sati u Nedelišću, Ulici maršala Tita, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka.

  • Tijekom akcije „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas (akcija – distrakcija)“ ukupno utvrđeno 283 prekršaja iz ZSPC-a

U razdoblju od 16. do 22 rujna 2022. godine policijski službenici na području Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz akcije „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas (akcija – distrakcija)“, a u sklopu projekta ROADPOL „ Roadpol Sefty Days“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 283 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

–   osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– 78 prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

–   jedan prekršaj nepropisno zaustavljanje i parkiranje,

–   četiri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje,

–   jedan prekršaj pješaka,

–   jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,

–   jedan prekršaj neregistrirano vozila,

–   dva prekršaja nepropisnog prijevoza tereta,

– 96 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

–   dva prekršaja nepropisnog korištenja zaštitne kacige,

– 59 ostalih prekršaja.

U srijedu, 21. rujna 2022. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su ciljanu akciju „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas (akcija-distrakcija)“ iz projekta ROADPOL-„ Roadpol Sefty Days“ te preventivnu akciju „Dan bez poginulih u prometu“.

Tijekom provođenja ciljane akcije utvrđeno je ukupno 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 12 prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja vozila,

–   šest prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 15 ostalih prekršaja.

Kako smo već ranije obavijestili javnost, tijekom provođenja preventivne akcije „Dan bez poginulih u prometu“ (srijeda, 21. rujna) na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane prometne nesreće s poginulim osobama.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja