medjimurjepress@gmail.com

Prisila prema službenoj osobi i prijetnja

Vikenda 6. do 8. travnja 2018. godine.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe u kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) U noći s 7. na 8. travnja (sa subote na nedjelju) u Žabniku, Zavrtnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u spremište odakle je ukrao motornu kosilicu.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U subotu, 7. travnja, u večernjim satima, u Kuršancu, Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao mobitel i razni nakit.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U petak, 6. travnja, u jutarnjim satima, u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati počinitelj je iz trgovine mješovitom robom ukrao razne cigarete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI I PRIJETNJA

U petak, 6. travnja oko 8 sati, policijski službenici Policijske postaje Prelog postupali su po nalogu za sprovođenje na izdržavanje kazne zatvora Županijskog suda u Varaždinu, za 23-godišnjaka s područja općine Domašinec.

Osoba je uhićena i pozvana da krene do službenog vozila, no oglušila se te je upozorena da će biti uporabljena sredstva prisile, na što je odvratio da će ići samo uz fizički sukob. Nakon toga je prema 23-godišnjaku uporabljena fizička snaga te je počeo pružati aktivan otpor i nogom udario policijskog službenika u koljeno pa je potom savladan. Prilikom privođenja 23-godišnjak je verbalno nasilnim radnjama prijetio drugom policijskom službeniku.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da je 23-godišnjak zadobio manju ogrebotinu, dok je policijski službenik pregledan na hitnom bolničkom prijemu Županijske bolnice Čakovec, gdje mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda, nakon čega je pušten na kućnu njegu.

Protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „prisila prema službenoj osobi“ i „prijetnja“ te je po završetku kriminalističkog istraživanja sproveden u zatvor u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora.

INFORMACIJA

Pojačani 24-satni nadzor brzine

U razdoblju od 18. travnja u 6 sati do 19. travnja u 6 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će pojačani 24-satni nadzor brzine.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2018. godinu (TISPOL), te se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Policijske aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Kroz ovu akciju policijski službenici kontrolirat će brzinu kretanja i na onim lokacija koje će građani predložiti Policijskoj upravi međimurskoj.

           Molimo građane da do 14. ožujka na elektroničku poštu Policijske uprave međimurske, medjimurska@policija.hr dostave podatke o lokacijama za koje smatraju da bi trebalo nadzirati brzinu.

Unaprijed zahvaljujemo svim građanima koji će poslati svoje prijedloge.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

DOPUNA INFORMACIJE

            Rezultati akcije „Alkohol“

U noći s 7. na 8. travnja (sa subote na nedjelju) policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđena su osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,

– iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj

– prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju i to 10-20 km/h veća od dopuštene;

– četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 grama po kilogramu utvrđena je u nedjelju, 8. travnja u 3 sata i 10 minuta u Šenkovcu u Ulici Anke Butorac, kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila sa šireg područja grada Čakovca.

(N.R.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*