Međimurje Press
Policija

Pritvor za drsku krađu

Srijedu, 29. siječnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN

Pritvoren osumnjičenik za drsku krađu

U srijedu, 29. siječnja oko 10 sati i 30 minuta u Čakovcu, Trgu Republike, je nepoznata mlađa muška osoba prišla 18-godišnjaku s područja Međimurske županije, te mu je bez ikakvog razloga i povoda iz ruku uzeo njegov mobitel marke “Samsung Galaxy”, kojega je oštećeni držao u rukama i koristio u to vrijeme. Počinitelj se potom sa mobitelom dao u bijeg.

Prilikom događaja oštećeni nije zadobio nikakve ozljede, dok se materijalna šteta cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Brzim odgovorom policije, istoga dana u popodnevnim satima je uhićen 21-godišnjak s područja općine Pribislavec te se dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja da je počinio kazneno djelo Teške krađe.

Oduzet je ukradeni mobitel i vraćen vlasniku, dok je 21-godišnjak uz kaznenu prijavu, nadležnom državnom odvjetniku, 30. siječnja u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

U pretrazi kuće pronađena automatska puška

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 26-godišnjak s područja općine Orehovica počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, u utorak, 28. siječnja u jutarnjim satima u Orehovici, temeljem naloga suda izvršena je pretraga kuće koju koristi taj 26-godišnjak te je pronađena automatska puška nepoznatog proizvođača (inačica AK-47), modela, kalibra i pripadajućim spremnikom, a koja je oduzeta.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Fotografiju oduzetog oružja možete preuzeti na internet stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja