medjimurjepress@gmail.com

Privatna tužba za krađu do 1.000 kuna kao zakonskom cenzusu

INFORMACIJA VEZANO ZA KAZNENA DJELA PROTIV IMOVINE

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana je samo jedna krađa, i to male vrijednosti ukradene stvari, dakle ispod zakonom propisanog cenzusa od 1.000 kuna. Kod takvih kaznenih djela progon protiv počinitelja poduzima se podnošenjem privatne tužbe. Policija, kada ima saznanja o tim kaznenim djelima, poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio. Nakon utvrđivanja osnovane sumnje da je neka osoba počinila takvo kazneno djelo, policija na zahtjev oštećene osobe (pravni interes) može dostaviti podatke o počinitelju.

U posljednjih nekoliko mjeseci bilježi se pozitivan trend smanjenja broja evidentiranih kaznenih djela protiv imovine, prvenstveno krađa i teških krađa.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnji muškarac s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, krajem rujna prošle godine u Štefancu, Ulici Nikole Tesle, ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, gdje je potom u spavaćoj sobi nasilno otvorio vrata ormara iz kojeg je ukrao novac te time 78-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

(rg)

                                                                      

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*