Privremeno zatvaranje ceste u Svetom Martinu na Muri

Četvrtak, 9. kolovoza 2018. godine

PROMETNE NESREĆE

  1. U prometnoj nesreći smrtno stradao putnik

U četvrtak, 9. kolovoza oko 14,35 sati u Podbrestu, Ulici Marka Kovača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, 62-godišnja državljanka Republike Slovenije, vozilom skretala u dvorište kuće, a da nije propustila vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer kretanja. Zbog toga je u njezino vozilo u kočenju udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 22-godišnji vozač sa šireg područja općine Orehovica. Uslijed udara osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u betonsku ogradu.

Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći te utvrdila da je 85-godišnji putnik u vozilu slovenskih nacionalnih oznaka, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Oboje vozača prevezeni su u Županjsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet kolnikom Ulice Marka Kovača od 14,45 do 17,30 sati bio je zatvoren te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv 62-godišnje vozačice zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  1. Sudar vozila u Peklenici

U četvrtak, 9. kolovoza oko 17,25 sati u Peklenici, Čakovečkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj 31-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,10 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj). Zbog toga je izgubio nadzor nad vozilom te djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje udario osobni automobil čakovečkih registarskih s kojim je upravljao 46-godišnji vozač, dok su se u njegovom vozilu nalazile dvije putnice, 34-godišnjakinja i dijete.

Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoči i utvrdila da sudionici prometne nesreće nisu zadobili ozlijede.

U vremenu od 17,53 sati do 18,55 sati za sav promet bila je zatvorena županijska cesta broj 2008 u Peklenici, Čakovečkoj ulici te se promet odvijao obilazno.

Protiv 31-godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Pronađena droga

U četvrtak, 9. kolovoza u jutarnjim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II (granični prijelaz na autocesti), policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su drogu.

Prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, kod 23-godišnjeg državljana Nizozemske, koji je upravljao osobnim automobilom nizozemskih nacionalnih oznaka, pronađeno je ukupno 1,9 grama hašiša i 9,7 grama marihuane.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost psihotropnih tvari.

Policijski službenici uz izdavanje potvrde oduzeli su drogu, dok je 23-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

INFORMACIJA

Privremeno zatvaranje ceste u Svetom Martinu na Muri

U nedjelju, 12. kolovoza između 14 i 18 sati na dijelu županijske ceste ŽC 2003 u naselju Sveti Martin na Muri, Glavnoj ulici i Trgu svetog Martina, zbog održavanja manifestacije „Stari običaji i zanati“ privremeno će biti obustavljen sav promet.

Promet će se u to vrijeme regulacijom prometnim znakovima preusmjeriti na okolne pravce

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*