medjimurjepress@gmail.com

Produljeno radno vrijeme

Četvrtak, 5. rujna 2019. godine.

TEŠKA KRAĐA

Sveta Marija – provala u kafić

U noći sa 4. na 5. rujna 2019. godine u Svetoj Mariji, Trgu bana Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, vlasništvo privatnog poduzeća iz Svete Marije, odakle je ukrao manju metalnu kasu s novcem.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA / ZATVARANJE ŽUPANIJSKIH I LOKALNIH CESTA

U prometnoj nesreći ozlijeđen 64-godišnji vozač mopeda

Jučer, 5. rujna 2019. godine oko 14 sati i 40 minuta u Savskoj Vesi dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 64-godišnji vozač mopeda.

Na raskrižju Ulice Josipa Bajkovca i odvojka istoimene ulice, vozač mopeda marke i modela TGB R50 X, čakovečke registarske oznake, rođen 1955. godine, upravljajući kolnikom Ulice Josipa Bajkovca te nailaskom na spomenuto raskrižje obavljao je skretanje ulijevo na kolnik odvojka, a da pritom nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera te zadržava smjer kretanja. Tom prilikom došlo je do frontalnog sudara mopeda i Mazde 6, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljala 35-godišnja vozačica. Nakon sudara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik.

Ozljeđeni vozač mopeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnici te će se njegove ozlijede naknadno okvalificirati.

Zbog očevida prometne nesreće od 14.55 do 16.15 sati spomenuta dionica prometnice u Ulici Josipa Bajkovca bila je zatvorena za sav promet, a koji se u to vrijeme odvijao obilaznim prometnicama.

Vozač mopeda prekršajno će se sankcionirati.

INFORMACIJA

Produljeno radno vrijeme graničnog prijelaza Sveti Martin na Muri (RH) – Hotiza (SLO)

Obavještavamo građane da je novo radno vrijeme graničnog prijelaza za pogranični promet Sveti Martin na Muri (RH) – Hotiza (SLO) od 5 do 23 sata tijekom svih sedam dana u tjednu.

Dosadašnje radno vrijeme bilo je od 6 do 22 sata, također svih sedam dana u tjednu.

Odluka o produljenju radnog vremena donijeta je temeljem Zaključaka Stalne mješovite komisije za provođenje Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o pograničnom prometu i suradnji, a sukladno podnijetim zahtjevima lokalnog stanovništva i jedinica lokalne samouprave.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*