Međimurje Press
Policija

Prometna nesreća na željezničkom cestovnom prijelazu

Utorak, 25. kolovoza 2020. godine

Na prijelazu ceste preko željezničke pruge 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila skrivio prometnu nesreću

Jučer, 25. kolovoza 2020. godine oko 11 sati i 40 minuta u Macincu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dogodila se prometna nesreća.

Pedesetosmogodišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao je Mazdom 323, čakovečkih registarskih oznaka i pritom se kolnikom Glavne ulice približavao prijelazu ceste preko željezničke pruge. U tom trenutku uređaj za zatvaranje prometa bio je spušten uz aktivaciju svjetlosnih i zvučnih signala, koji upozoravaju sudionike u prometu da se približava vlak. Vozač se nije zaustavio ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u polubranik uređaja za zatvaranje prometa, a nakon prouzrokovane prometne nesreće vozilom je napustio mjesto događaja.

Nešto kasnije, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pronašli su odbjeglog vozača te ga zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirali izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci.

U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na automobilu i polubraniku nastala materijalna šteta.

INFORMACIJA

U Paragu provedeno preventivno-edukativno predavanje o trgovanju ljudima

Jučer, 25. kolovoza 2020. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Paragu policijski službenici Policijske postaje Čakovec upoznali su mještane s jednim od najgorih zločina našeg modernog doba. Nekoliko desetaka okupljenih mještana tijekom edukativno-preventivnog predavanja mogli su doznati što se podrazumijeva pod pojmom trgovine ljudima, modalitetima rada kriminalaca koji iskorištavaju druge ljude kako bi za sebe stekli veliku imovinsku korist, koja se ljudska prava krše prilikom trgovanja ljudima, kako posumnjati da ste postali žrtva nemilosrdnih kriminalaca, a koji nerijetko djeluju unutra dobro organiziranih kriminalnih skupina i naposljetku kako se zaštiti te izbjeći da postanete žrtvom ove vrste kaznenih djela. Tijekom predavanja nazočnim mještanima podijeljene su prigodne preventivno-edukativne brošure i letci.

Više informacija na poveznici.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja