Međimurje Press
Policija

Prometne nesreće

Srijeda, 7. studeni 2018. godine

TEŠKA KRAĐA

Provala u vikend kuću

Tijekom noći s 6. na 7. studenoga (s utorka na srijedu) u Čakovcu, Ulici planinarski put, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao kosilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Stradala pješakinja

U srijedu, 7. studenoga oko 6 sati u Čakovcu, Kalničkoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 54-godišnjak s područja grada Čakovca, obavljao je radnju vozilom, polukružno okretanje s autobusnog stajališta na kolnik Kalničke ulice, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, zbog čega je vozilom udario u 33-godišnju pješakinju s područja općine Nedelišće, koja je prelazila kolnik Kalničke ulice gurajući bicikl izvan obilježenog pješačkog prijelaza koji se nalazio na udaljenosti manjoj od 50 metara od mjesta prelaženja. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada pješakinje na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno, nakon čega će se karakterizirati događaj.

Prevrnuo se vozilom

U četvrtak, 8. studenoga oko 00,35 sati na između Vrhovljana i Donjeg Koncovčaka, dogodila se prometna nesreća u kojoj 30-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri, pod utjecajem alkohola u količini od 1,44 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem i vozilom u zanošenju sišao izvan kolnika te udario u cestovni jarak i prevrnuo se na bok.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv 30-godišnjeg vozača podnijet će se Obavijest o počinjenom prekršaju.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Dragovoljno predao dvije automatske puške

U srijedu, 7. studenoga u popodnevnim satima u Policijsku postaju Čakovec osobno je pristupila osoba koja želi ostati anonimna te dragovoljno predala jednu automatsku pušku “Crvena zastava M 70 – AB2” i jednu automatsku pušku “Crvena zastava M 70 – B1”, četiri prazna spremnika za navedene puške i 23 komada streljiva kalibra 7,62 mm.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

(n.r.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja