Prometne nesreće i prekršaji u cestovnom prometu

Srijeda, 26. lipnja 2019. godine

Na prijelazu ceste preko željezničke pruge pod utjecajem alkohola traktorom udario u spušteni polubranik

Jučer, 26. lipnja 2019. godine u 15:18 sati u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća. Šezdeset i osmogodišnji vozač neregistriranog traktora IMT 540, s pridodanom neregistriranom prikolicom, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,39 promila, nailaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge nije zaustavio vozilo u trenutku kada je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, odnosno dok su bili uključeni svjetlosni i zvučni znaci koji upozoravaju da se približava vlak. Prednjim dijelom traktora naletio je polubranik, koji se od siline udarca slomio.

Alkoholizirani vozač smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će se prekršajno sankcionirati zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

INFORMACIJA

U Obiteljskom romskom centru u Kuršancu obilježen Međunarodni dana borbe protiv zlouporabe droga

Generalna skupština Ujedinjenih naroda, sada već davne 1987. godine, proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći sveukupnu javnost upozoriti na taj gorući problem, a sve s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju zlouporabe droga i time grade buduće društvo kao društvo bez droga.

Jučer (26. lipnja 2019.), tijekom prijepodnevnih sati u Obiteljskom romskom centru u Kuršancu održana je preventivna akcija u suradnji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa, Dječjeg vrtića “Pirgo“, Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske, kojom je obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.

Više na poveznici.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*