medjimurjepress@gmail.com

Prometne nesreće tijekom vikenda

Dani vikenda 27., 28. i 29. rujna 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa te jedanaest krađa od čega šest u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo:

U nedjelju, 29. rujna 2019. godine oko 20 sati u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao komodu, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila

U petak, 27. rujna 2019. godine oko 7,30 sati, na nerazvrstanoj cesti uz akumulacijsko jezero HE Čakovec, u visini Gornjeg Kuršanca, dogodila se je prometna nesreća u kojoj se 31-godišnja vozačica osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom te pod utjecajem alkohola u količini od 2,75 grama po kilogramu, vozilom nije kretala što bliže desnom rubu ceste. Zbog toga je u zavoju vozilo sišlo izvan kolnika gdje je udarilo u kosinu prilazne ceste nasipa, nakon čega se višestruko prevrnulo.

Ozlijeđena vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Protiv vozačice je pokrenut prekršajni postupak.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI, NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE

U petak, 27. rujna 2019. godine od 23,35 do 23,40 sati u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka, u ugostiteljskom objektu više muških osoba verbalno i fizički je napalo 23-godišnjeg gosta te razbijalo inventar. Po izlasku iz lokala osobe su nastavile s razbijanjem inventara na terasi, dok se jedan od počinitelja osobnim automobilom više puta zabio u inventar terase ugostiteljskog objekta, kao i u ulazna vrata sportske kladionice. Prilikom izlaska s parkirališta vozilom je oštetio parkirani osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon toga svi počinitelji udaljili su se u nepoznatom smjeru.

Brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen je ostavljeni osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, te je nekoliko osoba privedeno u prostorije Policijske uprave međimurske na daljnje kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ počinila dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije. Dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nadalje, 23 i 20-godišnjaci s područja općine Mala Subotica te spomenuti maloljetnik dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje su saslušani te je 23 i 20-godišnjacima određeno zadržavanje do šest dana, nakon čega su predani zatvor u Varaždinu, dok je maloljetnik pušten na slobodu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv dvojice 22-godišnjaka, 18-godišnjaka i 23-godišnjaka s područja grada Čakovca (gosta) podnijeti su optužni prijedlozi.

Danas, u jutarnjim satima nakon provedenog ispitivanja, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičenima, dvojici 22-godišnjaka i 18-godišnjaku rješenjem je odredila istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu.

Zbog počinjenja prometne nesreće protiv 22-godišnjaka podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, po zaprimanju odštetnih zahtjeva.

U događaju je lakše ozlijeđen 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,

  • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća, u koncentraciji od 2,75 grama po kilogramu utvrđena je kod 31-godišnje vozačice osobnog automobila koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u petak, 27. rujan 2019. godine oko 7,30 sati, na nerazvrstanoj cesti uz akumulacijsko jezero HE Čakovec, u visini Gornjeg Kuršanca.

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*