Prometne učilice

ŠUMSKA KRAĐA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica mladića rođena 1991., 1994. i 1996. s područja grada Murskog Središća, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da su u nedjelju, 24. rujna u večernjim satima u šumskom predjelu nedaleko Lapšine, motornom pilom porušili osam stabala bagrema te ih potom utovarili u kombi Iveco, čakovečkih registracija. Neposredno prije pokušaja odvoženja porušenih stabala, ophodnja Policijske postaje Mursko Središće zatekla je osumnjičenike na mjestu događaja te im privremeno oduzela motornu pilu i porušena drva. Tijekom istraživanja utvrđen je vlasnik ukradenih drva, koji procjenjuje da počinjena materijalna šteta iznosi oko 2.000 kuna. Nakon provedenog istraživanja policijski službenici vratili su drva 54-godišnjem vlasniku.

Protiv trojice osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Osnovnoškolci provjerite svoje znanje iz prometnih propisa i osvojite vrijedne nagrade

„Prometna učilica“ jedan od mnogobrojnih projekata koji su financirani sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o internetskoj aplikaciji  za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. Kroz interaktivno sučelje prometna kultura postala je lako dostupna svim  osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, pokreće se u suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Republike Hrvatske i to u kategorijama najbolji učenik/ca, najbolji razred i najbolja škola. Prijava na „Prometnu učilicu“ obavlja se pomoću CARN-etove lozinke koja postoji za svakog učenika škole, a može se preuzeti kod administratora (u pravilu kod tajnika/ce škole).

Cilj „Prometne učilice“ je usvajanje osnova prometne kulture već od najranije dobi. Kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom želi se spriječiti stradanje djece u prometu. Učilica je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje nekoliko tematskih cjelina: kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djeca i roditelji u prometu te opasnosti kretanja uz željezničku prugu. Osim poučnih sadržaja i vježbi, učenicima se nude i edukativne igre te ostali sadržaji zabavnog karaktera s tematikom usmjerenom na poznavanja prometnih propisa i sigurnog  ponašanja u prometu.

Natjecanje počinje 01. listopada i traje do 30. studenog 2017.

Za najbolje škole, razred, učenike i voditelja predviđene su nagrade:

– za tri najbolje škole – prijenosno računalo,

– za ukupno najuspješniji razred – jednodnevni izlet,

– za voditelja najuspješnijeg razreda – tablet PC,

– učenici nagrade dobivaju po razredima koje pohađaju, konkretno najboljih pet učenika prvih, drugih,…osmih razreda, i to:

– za prvo mjesto – smartphone,

– za drugo mjesto – role,

– za treće mjesto – VR naočale,

– za četvrto mjesto – sportski ruksak i

– za peto mjesto – eksterna baterija za mobitel.

Ukupno je osigurano 45 vrijednih nagrada.

Ovim putem pozivamo sve osnovne škole i njihove učenike da putem „Prometne učilice“ pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*