Međimurje Press
NekategoriziranoPolicija

Prometni preventivci brojnim pješacima i biciklistima podijelili prigodne edukacijske materijale

U utorak, 10. kolovoza i danas (četvrtak), 12. kolovoza 2021. godine u prijepodnevnim satima u Nedelišću i Šenkovcu, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima.


U cilju preveniranja prometnih nesreća s najtežim posljedicama u kojima stradavaju pješaci i biciklisti, preventivci prometne policije vrlo često provode preventivne akcije kako bi spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu dodatno educirali, odnosno podsjetili na važna prometna pravila i propise.


Preventivne aktivnosti u Nedelišću i Šenkovcu posebno su bile usmjerene prema osobama starije životne dobi. Naši najstariji žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. U zimsko vrijeme dani su kraći i brzo se smrači, čime se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista koji sudjeluju u cestovnom prometu. Posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl, nemaju reflektirajući prsluk i slično.

Za vrijeme akcije prometni preventivci brojnim pješacima i biciklistima podijelili su prigodne edukacijske materijale (letke, brošure…).

(nr)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja