Međimurje Press
Policija

Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava!

Banfi – pronašao eksplozivnu napravu

U srijedu, 16. veljače 2022. godine, u jutarnjim satima u Banfiju, prilikom iskopa zemlje na gradilištu kuće 35-godišnjak je pronašao eksplozivnu napravu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te utvrdili da se radi o minobacačkoj mini call. 82 mm, najvjerojatnije zaostaloj iz II. svjetskog rata.

Policijski službenici su na mjestu događaja kontroliranom eksplozijom minu uništili, kojom prilikom nisu nastupile nikakve posljedice.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

INFORMACIJA

Preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su u jutarnjim satima, u četvrtak, 3. veljače u Strahonincu, kod Osnovne škole Strahoninec i 15. veljače 2022. godine u Mačkovcu, kod trgovine u Ulici bana Josipa Jelačića provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

Nenad Risek             

 

         

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja