Međimurje Press
NekategoriziranoPolicija

Prosječenje po Čakovcu!

Preloški policajci otkrili počinitelja provale u ugostiteljski objekt u Donjem Vidovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Kotoriba, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da je u subotu, 9. srpnja 2022. godine u ranim jutarnjim satima u Donjem Vidovcu, Ulici 3. travnja, provalio u ugostiteljski objekt. Nakon provale iz objekta je ukrao novac te razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta procijenjena je na nešto više od tisuću kuna.

Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

KRAĐE

Skretničar spriječio krađu bakrenog vodiča ulaznog signala vlaka

Jučer, 12. srpnja 2022. godine u 14:40 sati na željezničkoj pruzi Kotoriba – Donji Mihaljevec, na udaljenosti oko kilometar od kotoripskog željezničkog kolodvora u smjeru Donjeg Mihaljevca, dvojica nepoznatih počinitelja pokušala su ukrasti bakreni vodič ulaznog signala vlaka. Potrgali su spoj vodiča s tračnicom, ali ih je u dovršenju krađe spriječio skretničar te su pobjegli u smjeru Kotoribe. U opisanom događaju nije prouzročena opasnost za nesmetano i sigurno odvijanje željezničkog prometa.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se otkrili počinitelji kaznenog djela krađe u pokušaju.

Brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen kradljivac kokoši

Jučer, 12. srpnja 2022. godine dvadesetak minuta nakon ponoći u Nedelišću, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Sajmište, nepoznati počinitelj ukrao je 16 kokoši iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 61-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Petnaestak minuta kasnije, između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana, brzom reakcijom  policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske pronađen je 32-godišnjak od kojeg su oduzete ukradene kokoši i vraćene vlasniku.

ODAVANJE PROSJAČENJU

U centru Čakovca odavao se prosjačenju i time uznemiravao građane

U utorak, 12. srpnja 2022. godine nešto prije 17 sati na Trgu Republike u Čakovcu, javni red i mir narušavao je 28-godišnjak, tako što je prilazio građanima te ih prosio novac. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od 28-godišnjaka oduzeli su novac kojeg stekao prosjačenjem te mu izrekli mjeru opreza zabrane posjećivanja područja grada Čakovca u trajanju od osam dana.

Protiv okrivljenika podnijet će optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici u suradnji s komunalnim redarima Garda Čakovca i nadalje će provoditi mjere i radnje u cilju sprečavanja prekršaja prosjačenja, kao i drugih prekršaja kojima se narušava javni red i mir građana.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja