Protekli vikend s Pu međimurskom

Dani vikenda, 26., 27. i 28. travnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe, gdje je kod dvije krađe počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provale u kontejnere i radne strojeve

Tijekom noći s 26. na 27. travnja (s petka na subotu) u Pušćinama, polju zvanom „Gorčica“, nepoznati počinitelj je provalio u kontejnere i nekoliko radnih strojeva odakle je ukrao gorivo i različiti alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provale u prostorije dviju tvrtki

Tijekom noći s 26. na 27. travnja (s petka na subotu) u Čakovcu, Zelenoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije dviju tvrtki odakle je ukrao registar kasu s novcem i sef.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Ozlijeđena u prometnoj nesreći

U petak, 26. travnja oko 21 sat i 25 minuta u Čakovcu na južnoj kolničkoj traci Zrinsko-Frankopanske ulice, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 38-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, upravljala je kolnikom pristupne ceste trgovačkom centru i obavljala uključivanje u promet na kolnik Zrinsko- Frankopanske ulice. Nakon toga je mijenjala prometnu traku s desne u lijevu, zbog čega je u njezino vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je lijevom prometnom trakom Zrinsko-Frankopanske ulice upravljao 22-godišnji vozač s područja općine Nedelišće, a koji brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj i raskrižje) te vidljivosti (noć).

Uslijed udara prvi osobni automobil je sišao izvan kolnika na travnatu površinu, dok se je drugi automobil prevrnuo i strugao po kolniku.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je vozačica, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede.

U vremenu od 21,40 sati do 23,15 sati za sav promet je bila zatvorena južna kolnička traka Zrinsko-Frankopanske ulice od raskrižja sa Ulicom dr. Ivana Novaka do Vukovarske ulice te se promet odvijao okolnim ulicama.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

Vozilom udario u ogradu

U petak, 26. travnja oko 22 sata u Donjem Kraljevcu, Murskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 30-godišnjak sa šireg područja općine Orehovica, upravljajući kad je u krvi imao 1,47 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć), zbog čega je u lijevom zavoju sišao izvan kolnika u desno, povratka na kolnik i silaska u zanošenju izvan kolnika u lijevo, gdje je vozilom udario u betonsku i živu ogradu.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

PRIJETNJA

Prijetio nogometnim sucima

U nedjelju, 28. travnja, malo prije 18 sati u Pušćinama, Dravskoj ulici, na nogometnom igralištu, prilikom odigravanja nogometne utakmice u službenu prostoriju nogometnih sudaca ušao je 54-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće te prijetio nasilnim radnjama sudačkoj trojci. Zaprimljene su kaznene prijave poradi kaznenih djela Prijetnje te se provode kriminalistička istraživanja.

Nadalje 54-godišnjak je vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima te je uz uporabu sredstva prisile uhićen.

Protiv njega će se ponijeti optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom prekršajnom odjelu, općinskog suda.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača i jednog pješaka, a najveća koncentracija utvrđena je kod 48-godišnjeg pješaka sa šireg područja općine Nedelišće u koncentraciji od 2,03 g/kg, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama u kojoj je pješak zadobio lake tjelesne ozljede koja se dogodila u petak, 26. travnja oko 18 sati i 30 minuta u Paragu, dok je kod vozača osobnog automobila 30-godišnjaka sa šireg područja općine Orehovica utvrđena koncentracija od 1,47 g/kg alkohola u prometnoj nesreći u kojoj će se ozljede okvalificirati naknadno, a koja se dogodila u petak, 26. travnja oko 22 sata u Donjem Kraljevcu, Murskoj ulici.

2) „Dani maturanata – Coolijada“ 2019.

I ove godine na području Međimurske županije oko 1200 maturanata srednjih škola tradicionalno će obilježiti završetak srednje škole uz održavanja proslava pod nazivom “Dani maturanata-Coolijada“.

Organizaciju i provedbu okupljanja maturanata, kroz preventivno-zabavno-edukativni karakter, 16. godinu zaredom (od 2004. godine) prati Policijska uprava Međimurska, u suradnji sa ravnateljima Srednjih škola Međimurske županije, Gradom Čakovcem, Gradom Murskim Središćem i Gradom Prelogom, kao i Međimurskom Županijom, odnosno postojećim Vijećima za prevenciju.

Više na poveznici https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/dani-maturanata-coolijada-2019/18664

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*