Protuzakonito kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj

TEŠKA KRAĐA

Između 3. i 7. prosinca u šumskom predjelu zvanom “Donji omeki”, u blizini Gornjeg Kuršanca nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko vikend kuća iz kojih je ukrao plinsku peć, televizore, akumulatore, razni alat i ribičku opremu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

  • Najava akcije „Alkohol i droga“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 9. na 10. prosinca (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provest će operativnu akciju „Alkohol i droga“.

Aktivnosti iz akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Najava preventivne akcije „The Honest Truth“

U petak, 8. prosinca od 21 do 24 sata u Dekanovcu, ugostiteljskom objektu „Bajzovi dvori“, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivnu akciju „The Honest Truth“, na temu „Alkohol i droga“.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr//MainPu.aspx?id=271916 .

PROTUZAKONITO ULAŽENJE, KRETANJE I BORAVAK U REPUBLICI HRVATSKOJ

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak sa šireg područja Grada Zagreba počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Štrigova u srijedu, 6. prosinca u večernjim satima u blizini graničnog prijelaza Banfi, zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 31-godišnjak, dok se u vozilu  nalazilo četvero državljana Republike Turske.

Vozač i državljani Turske su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske uprave međimurske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 31-godišnjak za određeni novčani iznos pokušao omogućiti državljanima Turske nezakoniti prelazak državne granice s Republikom Slovenijom.

Osumnjičeni 31-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu, dok su državljani Turske prepraćeni u Prihvatni centar za strance.

(Nead Risek)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*