medjimurjepress@gmail.com

Provala u dječji vrtić, udar vozilom u prikolicu, krađa košnica…

Dani vikenda, 29., 30. i 31. ožujka 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provale u dječji vrtić i spremište

1) Tijekom noći s 28. na 29. ožujka (sa četvrtka na petak) u Šandorovcu, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije dječjeg vrtića te ukrao razne prehrambene proizvode.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

2) Tijekom noći s 30. na 31. ožujka (sa subote na nedjelju) u Kuršancu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u spremište voćnjaka te ukrao motorno svrdlo.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

KRAĐA

Ukradene košnice

Između 24. i 31. ožujka u polju zvanom „Modak“ blizu Čukovca, nepoznati počinitelj je ukrao nekoliko košnica.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

Pronašao ručnu bombu

U subotu, 30. ožujka oko 12 sati u Hodošanu prilikom čišćenja muškarac je pronašao ručnu bombu M-75 u pripadajućoj kutiji.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji je eksplozivno sredstvo pohranio u skladište do uništenja.

Pohvaljujemo savjesnog građana i dalje pozivamo javnost da bez bojazni od sankcija prijavljuju pronalazak opasnih eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva kako bi se otklonila opasnost od neželjenih posljedica.

PROMETNA NESREĆA

Automobilom se zaletio u prikolicu

U subotu, 30. ožujka iza 19 sati na cesti između Svetog Križa i Preloga 33-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja grada Čakovca, upravljajući kad je u krvi imao 0,79 g/kg alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio gustoći prometa i vidljivosti. Zbog toga je vozilom udario u neregistriranu prikolicu za stajski gnoj na kojoj nije bila ugrađena svjetlosna signalizacija, a koja je bila pridodana na traktor čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 48-godišnjak sa šireg područja općine Orehovica. Uslijed udara osobni automobil je sišao van kolnika, dok su se sa prikolice odvojili valjci za rasipanje tereta i pali na kolnik. Te dijelove je udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 53-godišnja vozačica s područja grada Preloga. Vozač traktora je u traktoru prevozio dijete iako ima ugrađeno jedno sjedalo.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću 33-godišnji vozač se pješice udaljio s mjesta prometne nesreće.

Od 19 sati i 20 minuta do 22 sata državna cesta na toj dionici zbog očevida je bila zatvorena za sav promet.

Naknadno su u Županijskoj bolnici Čakovec liječničku pomoć zatražili 33-godišnjak i 53-godišnjakinja, a ozljede su okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Vozač traktora i 33-godišnjak će biti prekršajno sankcionirani.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Požar u kući

U subotu, 30. ožujka oko 4 sata i 30 minuta u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, izbio je požar u kući. U požaru je izgorjela unutrašnjost spavaće sobe i nagorio inventar u ostalim dijelovima kuće.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici javne vatrogasne postrojba grada Čakovca.

Provedenim očevidom uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrđeno je da je uzrok požara kvar na električnom uređaju na stolu u spavaćoj sobi (noćna lampica).

O događaju će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

 1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno deset prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,

 • nepoštivanje prednosti, tri prometne nesreće,

 • nepropisno mimoilaženje, dvije prometne nesreće,

 • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 35-godišnjaka sa šireg područja općine Podturen u koncentraciji od 1,64 g/kg alkohola u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila na cesti između Čakovca i Novog Sela Rok u subotu, 30. ožujka oko 22 sata.

 1. Provedena akcija „Alkohol“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su s 30. na 31. ožujka (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provodili operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom poduzimanja operativne akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,

– od 0,50 do 1,00 g/kg – tri prekršaja,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

– vozač bicikla (st. 10.) – jedan prekršaj,

 • jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava,

 • jedan prekršaj uporabe svjetala u prometu,

 • jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,

 • dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (1,31 g/kg) utvrđena je u subotu, 30. ožujka u 23 sata i 40 minuta u Murskom Središću, Frankopanskoj ulici, kod vozača osobnog automobila 22-godišnjaka sa šireg područja općine Podturen.

3) Prodaja bicikala i drugih predmeta

U subotu, 13. travnja, s početkom u 8 sati, u dvorištu Policijske uprave međimurske održat će se licitacijska prodaja bicikala i drugih predmeta. Razgledavanje će se održati s početkom u 8 sati, a licitacijska prodaja s početkom u 9 sati.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

                                                                        Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*