Međimurje Press
Policija

Provala u klub, lažna uzbuna, krađa novčanika, bez vozačke dozvole…

Utorak, 8. rujna 2020. godine

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Zebanec Selo – 23-godišnjak osumnjičen za provalu u prostorije nogometnog kluba

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak, počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 30./31. kolovoza 2020. u Zebanec Selu, provalio u prostorije objekta lokalnog nogometnog kluba, odakle je ukrao alkoholna pića. Visina materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjev.

Jučer, 8. rujna u prijepodnevnim satima, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće u Štrukovcu, koje koristi osumnjičeni 23-godišnjak. Tijekom pretrage policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su i oduzeli plastični sanduk za pivo te nekoliko desetaka praznih boca piva.

Protiv 23-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Osumnjičen (22) za krađu novčanika iz skladišta trgovine u Domašincu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u subotu, 5. rujna ove godine nešto prije 19 sati u Domašincu, Ulici Katarine Zrinske, kroz otvorena vrata ušao je u skladište trgovine mješovitom robom, gdje je iz torbice ukrao novčanik s novcima, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Materijalna šteta prema izjavi oštećene 38-godišnje djelatnice trgovine, procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Nedugo nakon izvršenja opisanog kaznenog djela, ukradeni novčanik iz kojeg je nedostajao novac, odbačenog na ulici pronašao je 29-godišnji prolaznik te ga vratio vlasnici.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

LAŽNA UZBUNA

Pribislavec – kazneno djelo lažne uzbune

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, provedeno je kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Lažna uzbuna“ iz čl. 316. Kaznenog zakona.

Istraživanjem je utvrđeno da je u utorak, 11. kolovoza ove godine u 22 sata i 13 minuta te u 22 sata i 25 minuta, dijete putem mobitela obavijestilo hitnu medicinsku pomoć kako je ocu u obiteljskoj kući u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, pozlilo zbog čega je životno ugrožen.

Izlaskom tima hitne medicinske pomoći na mjesto događaja, pacijent nije pronađen te je utvrđeno kako se radi o lažnom pozivu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete počinilo opisano kazneno djelo te će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU / KRIVOTVORENJE ISPRAVA

Upravljao Opel Tigrom bez položenog vozačkog ispita

Jučer, 8. rujna 2020. godine u 13 sati i 15 minuta policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec u ophodnji motociklom, prilikom nadzora cestovnog prometa u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, zaustavio je 25-godišnjaka koji je upravljao Opel Tigrom, čakovečkih registarskih oznaka.

Izvršenom provjerama utvrđeno je kako je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen i proveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Ujedno, tijekom istraživanja utvrđeno je kako se na Opel Tigri nalaze registarske oznake, koje ne pripadaju tom automobilu, već Opel Vectri.

Registarske pločice su oduzete, dok se kriminalističko istraživanje kaznenog djela krivotvorenja isprava, nastavlja.

Zbog počinjena nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 25-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 17.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 3 mjeseca.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja