Provala u vikend kuću i tvornicu

Dani vikenda, 10., 11. i 12. kolovoza 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od kojih pet gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provala u vikend kuću i tvornicu

  1. U razdoblju od 5. do 11. kolovoza u području zvanom „Omeki“ u blizini Gornjeg Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao plinsku bocu, akumulator, kosilicu i druge predmete vrijednosti više tisuća kuna.

2) Između 8. i 12. kolovoza u Vratišincu, Ulici Franje Debana, nepoznati počinitelj provalio je u tvornicu (koja nije u funkciji), odakle je ukrao elektromotore vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U noći s 11. na 12. kolovoza u Donjoj Dubravi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj iz otvorenog štaglja ukrao je električni bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Vozilom se prevrnuo na krov

U nedjelju, 12. kolovoza, 50 minuta poslije ponoći na državnoj cesti broj 209 između Žiškovca i Štrukovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 43-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,40 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika na travnatu bankinu gdje je udario u smjerokazni stupić dok se u nastavku kretanja vozilo prevrnulo na poljoprivrednoj površini.

Protiv 43-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog.

INFORMACIJE

  1. Dojava građana o pucanju iz oružja

U nedjelju, 12. kolovoza u jutarnjim satima Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da je u Domašincu, Ulici Pere Pintara, nepoznati počinitelj kroz prozor osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka ispalio u zrak jedan hitac, nakon čega je nastavio vožnju u nepoznatom smjeru.

Na mjestu događaja pronađena je čahura.

Tijekom kontrole prometa zaustavljen je navedeni osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao 23-godišnjak s područja općine Podturen, a koji se prilikom provjere identiteta policijskim službenicima lažno predstavio. Na mjestu suvozača nalazio se 30-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica.

Protiv vozača osobnog automobila podnijeti su optužni prijedlozi, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobom i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom lakše su ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,

  • neprilagođena brzina kretanja – tri prometne nesreće,

  • nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,

  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod pet vozača.

Najveća, u količini od 2,40 grama po kilogramu utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 12. kolovoza oko 00.50 sati na državnoj cesti broj 209 između Žiškovca i Štrukovca.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*